Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Σύννεφα ξανά πάνω από την Σητεία

 

Σύννεφα ξανά πάνω από την Σητεία
Η δωρεά Δαουράκη
Και να που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα μας για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απασχολεί την δικαιοσύνη σχετικά με τον Δήμο Σητείας και την Περιφέρεια Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σητείας (26/4), ο δήμαρχος κος Γεώργιος  Ζερβάκης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός ενημερώνοντας το σώμα για εισαγγελικές παρεμβάσεις και αλλεπάλληλους ελέγχους που δέχονται οι υπηρεσίες του Δήμου κατόπιν επώνυμης καταγγελίας από πολίτη ή συμφέροντα, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει την πρόθεση να τα κατονομάσει για την ώρα όπως είπε.

Ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατόπιν σχετικής δημοσιογραφικής έρευνας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό , έπειτα από φήμες που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους των αρμόδιων υπηρεσιών, φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύμηνη ανακριτική έρευνα με πολλές προεκτάσεις και με διευρυμένη εμπλοκή πολλών υπηρεσιών.

Αν όσα έχουμε ως τώρα συγκεντρώσει ως υλικό έχουν αληθή βάση, τότε ο χαρακτηρισμός ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι μάλλον ελλιπής.

Έχοντας όμως ως αρχή την εξακρίβωση των όσων λέγονται και γράφονται δημόσια, θέτουμε εύλογα με την σειρά μας κι εμείς ως μέσο κάποια ερωτήματα που δεν είναι δυνατόν να μην ερεθίσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα .

Σύννεφα ξανά πάνω από την Σητεία
ο προβολέας δεν λειτούργησε

Έτσι λοιπόν ο κος Ζερβάκης αναφέρθηκε χθες σε ελέγχους που διεξήγαγαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε δομές του Δήμου Σητείας, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, το Πολύκεντρο, το Γήπεδο και το Ψηφιακό Μουσείο Σητείας.

Και πάντα κατά τα λεγόμενα του δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, απλά η υπηρεσία έθεσε υπόψη της δημοτικής αρχής κάποιες απλές παρατηρήσεις.

Με μια όμως απλή διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν σύντομων συζητήσεων με Σητειακούς φίλους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, φαίνεται πως κάτι δεν επιβεβαιώνει τα χθεσινά λόγια του δημάρχου.

Κι αυτό γιατί όπως βλέπεται από το υλικό που σας παρουσιάζουμε, το Ψηφιακό Μουσείο Σητείας μάλλον δεν πρέπει να λειτούργησε εξ αρχής ούτε να έλαβε σχετική άδεια από την Π.Υ. πολλώ δε μάλλον να ελέγχτηκε πρόσφατα και να έλαβε θετική έγκριση πυρασφάλειας κ.α.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη του ειδικού κλιμάκιου ελέγχου  της Π.Υ. που επισκέφτηκε και έλεγξε τον συγκεκριμένο χώρο συνάθροισης κοινού.

Σύννεφα ξανά πάνω από την Σητεία
υλικά απλά μεταφέρθηκαν…..απλά εκεί

Κι αυτό το λέμε σε αντιδιαστολή με το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο στον Άγιο Νικόλαο.

Εντωμεταξύ και το ποσό που φαίνεται να δαπανήθηκαν κοινοτικοί πόροι δεν φαίνεται καθόλου ευκαταφρόνητο (κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) για να μπορεί κάποιος να το προσπεράσει τόσο απλά ως ευρωπαϊκό έργο.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες μόλις ολοκληρωθεί η δημοσιογραφική μας έρευνα.

Το σίγουρο είναι ότι στην Σητεία κάθε φορά που πλησιάζουν οι αυτοδιοίκητες εκλογές ξεκινά ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει τον ευλογημένο αυτό τόπο.

Πηγή : 104Fm.gr

Συνολικες προβολες σελιδας