Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η υποψήφια βουλεύτρια Λασιθίου Πελαγία Πετράκη στον ΤΟΕΒ Ζάκρου

 

Η υποψήφια βουλεύτρια Λασιθίου Πελαγία Πετράκη συνοδευόμενη από στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  συναντήθηκε χθές 27.4.2023  στη Ζάκρο με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού ΤΟΕΒ.

Αρχικώς εκφράσθηκε η έντονη ανησυχία για την σχεδιαζόμενη  ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθείται  από την ΝΔ.

Δόθηκε η  ευκαιρία να επαναληφθεί  η σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η αντίθεση σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησής του.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του αρδευτικού δικτύου, καθώς και τα έργα που κρίνεται αναγκαίο να κατασκευασθούν για την ενίσχυση του ΤΟΕΒ Ζάκρου. Η υποψήφια βουλεύτρια τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης και συντήρησης του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, αλλά και τη σπουδαιότητα της επέκτασης της άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή, έργα που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικά για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης επίσης συζητήθηκε το εξαιρετικά σημαντικό έργο που προωθείται από την περιφέρεια αναφορικά με τη λιμνοδεξαμενή Ζάκρου, ενώ παράλληλα δηλώθηκε η υποστήριξη στην προσπάθεια συγκρότησης ενεργειακής κοινότητας για την κάλυψη των αναγκών των ΤΟΕΒ, έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που δίνουν κίνητρα στους κατοίκους να παραμείνουν στην περιοχή και βοηθούν στην βελτίωση της αγροτικής οικονομίας, καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας