Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τραγωδία στη Σητεία: 40χρονη μητέρα πέθανε από «κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα»

 Τραγωδία στη Σητεία: 40χρονη μητέρα πέθανε από «κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα»

 

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου στο οποίου νοσηλευόταν η άτυχη γυναίκα από τη Σητεία. Τι είναι η «κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα».

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 40 ετών από «κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα» άφησε χθες, Κυριακή (22/1) μία μητέρα από τη Σητεία που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η άτυχη γυναίκα νοσηλεύτηκε αμέσως μόλις διαγνώστηκε στην Μονάδα Εντατικής Καρδιοπαθών του νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια, λόγω της μυοκαρδίτιδας.

«Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μετά από εμπύρετο λοίμωξη. Το αίτιο της λοίμωξης είναι υπό διερεύνηση. Έχουν αποκλειστεί η γρίπη, ο κορoνοϊός και ο RSV. Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα, είναι μία σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας. Έχουμε στείλει εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα για να μάθουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την προκάλεσε» ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ήταν τόσο επιβαρυμένη η κατάστασή της, που ήταν αδύνατον να την κρατήσουν στη ζωή.

Τι είναι η «κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα»

Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα είναι οξεία καρδιακή ανεπάρκεια στην οποία υπάρχει έκπτωση της συσταλτικότητας της αριστερής κοιλίας της καρδιάς. Παρουσιάζεται συνήθως δύο εβδομάδες μετά από μια ιογενή λοίμωξη (πχ λοίμωξη αναπνευστικού ή εντερίτιδα). Οι ασθενείς παρουσιάζουν αιμοδυναμική αστάθεια και μπορεί να χρειασθούν μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας με εμφύτευση μίας συσκευής που βοηθάει τη λειτουργία της κοιλίας. 

Πηγή : ιeidiseis.gr

Συνολικες προβολες σελιδας