Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στους ιδιωτικούς χώρους στην περιοχή της Σητείας

 

Έχει περάσει περίπου ένα δεκαήμερο από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου που έπληξαν την περιοχή της Σητείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών σημειώθηκε μία τεράστια ενεργοποίηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου, των υπηρεσιών, των επαγγελματιών, των πολιτών, ώστε να υπάρξει μία πρώτη αντιμετώπιση της απίστευτα δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε και να ξεκινήσει και πάλι να «λειτουργεί ο τόπος».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης οι οικίες οι οποίες έχουν υποστεί ζημίες είναι πολύ περισσότερες από όσες αρχικά αναμενόταν. Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των καταγραφών των ζημιών και των αποζημιώσεων των δικαιούχων, συνεχίζεται η διαδικασία και έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα από τα μισά κτίρια που επλήγησαν είτε αυτά είναι καταστήματα είτε οικίες. Σε ό,τι αφορά τις οικίες, η αρχική εικόνα μεταβλήθηκε από τα μετέπειτα δεδομένα κι ως εκ τούτου πάρα πολλοί είναι οι πολίτες, των οποίων οι οικίες έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Για το λόγο αυτό παρατείνεται ο έλεγχος για κάποιες ημέρες ακόμα σε ότι αφορά τις κατοικίες. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είχε εκτιμηθεί εντελώς διαφορετικά στην αρχή διότι είχαμε επικεντρωθεί στις ζημιές που είχαν υποστεί συνδημότες καταστηματάρχες. Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα υπάρχει και σε πολλές οικίες».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας