Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο κήπος της τέχνης, με εκατό περίπου έργα δημιουργών ,από σήμερα και για τρεις μέρες στον Τρυπητό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 

 

Μια πρωτοβουλία του Γιάννη Μαστοράκη που στηρίζουν φωτογράφοι, ζωγράφοι και άλλοι δημιουργο

 

 

 

Η τέχνη θα σε βρει όπου κι αν πας, αρκεί να πας και να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε αυτήν την διαδρομή όπου, ξαφνικά αλλά όχι αναίτια, συναντάς μορφές και σώματα, τοπία και κατασκευές από υλικά της γης, γνωστές εμβληματικές μορφές που πέρασαν και έγραψαν, ωδή στην γυναίκα και το κάλλος, πολλά ακόμα, απολύτως προσωπικά για τον καθένα ξεχωριστά και πως μεταφράζει μέσα του την τέχνη.

 

Την διαδρομή, την κάναμε εδώ, στην Σητεία, στον Τρυπητό, στον μεγάλο και ωραίο  χώρο που έχει αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του, ο Γιάννης Μαστοράκης, να ανοίξει στους δημιουργούς, δημιουργός και ο ίδιος άλλωστε, φτιάχνοντας ένα πολυσυλλεκτικό και πολύτιμο χώρο για την εικαστική  δημιουργία και τους ανθρώπους της , τους καλλιτέχνες και όσους στέκονται μπροστά στα έργα με σεβασμό.

Η έκθεση που περιλαμβάνει ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές, ανοίγει για το κοινό απόψε στις 7 μμ και για τρεις μέρες αυτό  το πολύπτυχο που έχει δημιουργηθεί από τους δημιουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  του κ. Μαστοράκη, προσφέρεται για «ανάγνωση» και απόλαυση .

Χάρη σε μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία, κι αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο αυτής της έκθεσης.

Βόλτες  στον κήπο με τα εκατό έργα, μια ιδιωτική πρωτοβουλία

Στην σύντομη  συνομιλία που είχαμε με τον Γιάννη Μαστοράκη μια μέρα πριν τα έγκαιρα της έκθεσης καταλάβαμε πως αυτή  του την πρωτοβουλία την θεωρεί ως κάτι το αυτονόητο, δεν μιλά βαριά και περισπούδαστα για αυτό. Το αντίθετο.

 

Μια ευκαιρία για να συναντηθούν  άνθρωποι είναι και να περάσουν καλά, απολαμβάνοντας τα περίπου εκατό έργα συνολικά που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο , να μιλήσουν και να απολαύσουν, γιατί όχι, κι ένα ποτηράκι ρακί, στο τέλος της εικαστικής διαδρομής.

Αυτό που είπαμε (και συμφωνήσαμε ) με τον Γιάννη Μαστοράκη, είναι πως όποιοι έρθουν στην έκθεση, πραγματικά έχουν γνήσιο  ενδιαφέρον, αφού  δεν τους προσφέρεται το υλικό  με μια μικρή διαδρομή, ένα περίπατο, όπου ακόμα, και τυχαία θα μπορούσαν να συναντήσουν τα έργα.

Εδώ, στη περίπτωση μας, ξεκινάς να πας, ειδικά για αυτό. Και είναι σημαντικό.

Επίσης σημαντικό, δημιουργοί, που το καλοκαίρι παρουσίασαν έργα τους, επιλέγουν άλλες συλλογές τους για την  περίπτωση.

Για παράδειγμα ο Μανώλης Τσαντάκης, δεν μας παρουσιάζει  πουλιά, αλλά ο ειδικές φωτογραφικές συνθέσεις, ωδή στην γυναίκα.

Ο Πέτρος Δημητροπουλάκης, αυτήν την φορά, μετά τα πρόσωπα της πόλης που εξέθεσε στην Στέγη Β. Κορνάρος , μας παρουσιάζει πρόσωπα της Ελλάδας, σε μια διαχρονική διαδρομή , από την κυρά της Ρω, στον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Στέλιο Καζαντζίδη, κι από κει στη νεαρή Μελίνα  Μερκούρη και το πρόσωπο της Ειρήνης Παπά, μια αγιογραφία σχεδόν..

 

Στην πολυθεματική αυτή έκθεση με τίτλο «Μυστικός Κήπος», συμμετέχουν

Πέτρος Δημητροπουλάκης ,  Νίκος Μακρυνάκης Γιάννης Μαστοράκης Νίκος Μιχελιδάκης Νίκος Στρατάκης , Emma Peganimi , Φρόσω Παπαδημητρίου Δημήτρης Τηνιακός. Εμμανουήλ Τσαντάκης, Mila Tsungyosi, Joe Furlong.

  • Έκθεση «Μυστικός Κήπος», Τρυπητός Athos Villas, 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου ,7 με 11.30μ..μ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας