Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το ΚΑΠΗ Σητείας

 

Ξεκίνησε εκ νέου να λειτουργεί από τη Δευτέρα 16 Μαΐου το ΚΑΠΗ του Δήμου Σητείας. Η λειτουργία του είχε διακοπεί με την έναρξη της πανδημίας, πριν  περίπου δύο χρόνια.

Το ΚΑΠΗ, λοιπόν, από χθες υποδέχεται και πάλι τα  μέλη του και γενικότερα τους  ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που επιθυμούν και μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στον χώρο του.

«Η επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ», δήλωσε  ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κωστής Λυμπερίου, «λαμβάνει χώρα με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των πρωτοκόλλων και των κανόνων για την πρόληψη της διασποράς του covid 19 , σύμφωνα και με το σχετικό ΦΕΚ.

Καλωσορίζουμε σιγά- σιγά τους ανθρώπους της περιοχής μας που έχουν ανάγκη αυτή τη δομή, η οποία συμβάλει στο να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους και γενικότερα στην κοινωνικοποίησή τους. Είναι μία δομή  αξιοπρεπής για τα δεδομένα των εποχών μιλώντας και με άλλες πόλεις και άλλα Νομικά Πρόσωπα.

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Σητείας θα λειτουργεί καθημερινά. Σε εβδομαδιαία βάση θα  υπάρχουν συχνές επισκέψεις από νοσηλευτή ώστε να αισθάνονται οι άνθρωποι που επισκέπτονται το ΚΑΠΗ και ασφαλείς και να ξέρουν ότι δεν  είναι μόνο ένας χώρος που μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους  και την συζήτηση αλλά να νιώθουν και ασφαλείς».

Για τις ανάγκες των μελών

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΔΟΚΑΣ  με το  αρμόδιο Τμήμα Παιδείας, ΚΑΠΗ, Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Οργανισμού, του οποίου προΐσταται η κ. Ειρήνη Κρασαδάκη, προβλέπεται η διεξαγωγή  ενημερωτικών εκδηλώσεων για ζητήματα υγείας που  αφορούν τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ΚΑΠΗ  καθώς και για θέματα της καθημερινότητας, με σκοπό την ενημέρωση τους και την συνδρομή για την βελτίωση της ζωής τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και  κ. Κρασαδάκη. Αναφέρθηκε στη συμβολή της λειτουργίας της δομής στην κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων ανθρώπων. «Πόσο δε μετά από τις δύσκολες συνθήκες, που όλοι έχουν βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Είναι ένας χώρος  συνάντησης των ηλικιωμένων , θα βοηθήσει  να ξαναβγούν σιγά-σιγά στην κοινωνία έπειτα από όλο αυτό το  κλείσιμο λόγω του κορονοϊού. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διάφορες δράσεις μελλοντικά σε συνεργασία και με τους ίδιους  διότι είναι άτομα που τα έχουμε ανάγκη, δεν είναι στο περιθώριο. Θα συζητήσουμε λοιπόν, θα  δούμε τί θέλουν, τί ανάγκες έχουν, τί μπορούμε να τους προσφέρουμε ώστε να περνάνε καλά και να αισθάνονται χρήσιμοι στην κοινωνία», κατέληξε η κ. Κρασαδάκη.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας