Μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό έλλειμα της τάξης των 190 μεγαβάτ σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης το φετινό καλοκαίρι.
Μέχρι να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία το έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, κάτι που αναμένεται μέσα στο α' 6μηνο του 2025, το νησί παραμένει ευάλωτο σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική του επάρκεια.
Το έλλειμμα, με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα όσα επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡHTH TV, προβλέπεται να καλυφθεί μέσω της μίσθωσης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, τις λεγόμενες κινητές γεννήτριες, ενώ έχει γίνει επίσης πρόβλεψη για τη μίσθωση ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση για να θεσπιστούν οι ενέργειες που αφορούν στην κάλυψη του εκτιμώμενου ενεργειακού ελλείμματος στο νησί μας.