Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γ. Ζερβάκης στον STYLE100: Θα διεκδικήσω δεύτερη θητεία στον Δήμο

 

Μετά  από δυο χρόνια στερήσεων, λόγω  της κατάστασης με τον κορονοϊό, υπάρχουν  απαιτήσεις από τους δημότες, είναι  υποχρέωση μας  να υλοποιήσουμε και είμαστε προετοιμασμένοι    να αναδείξουμε  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε έναν τόπο στον οποίο αξίζει να ζεις ,λέει ο Γιώργος Ζερβάκης.

Ο δήμαρχος Σητείας, μιλώντας στον STYLE100, με την παραδοχή εξ αρχής πως «ο τόπος έχει μείνει πίσω», εστιάζει στην ποιοτική ανάπτυξη, και δηλώνει πως  θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα, σε μια νέα θητεία που θα  επιχειρήσει να δώσει ώθηση σε ενέργειες που έχουν καθυστερήσει.

Σε μια πυκνή συζήτηση, με τον Γιώργο Ζερβάκη να απαντά σε όλα χωρίς να έχει θέσει κανένα θέμα ατζέντας, η διευκρίνιση ήρθε  μετά την ερώτηση για το αν είχε αφεθεί να διαφανεί ή είχε ειπωθεί από τον  ίδιο πως θα περιοριστεί  σε μια δημαρχιακή θητεία στις τελευταίες  αυτοδιοικητικές  εκλογές.

 

«Θα διεκδικήσουμε μια νέα θητεία»

 

«Η αλήθεια είναι ότι είχε ειπωθεί πως πρόθεση μου ήταν να κατέβω για μια τετραετία, αλλά δυστυχώς οι διαδικασίες του δημοσίου είναι τέτοιες που είμαστε όλοι προ μεγάλων εκπλήξεων. Αντιμετωπίσαμε έναν αστάθμητο παράγοντα, τα δυο χρόνια κορονοϊού. Όλες οι διαδικασίες περιστρεφόταν γύρω από αυτό, τα υπόλοιπα ήταν δύσκολο να προχωρήσουν.

Είχαμε και τα θέματα των σεισμών, που δημιούργησε κάποια επιπλέον προβλήματα στον δήμο τα οποία έπρεπε να λύσουμε άμεσα και θεωρώ ότι τα λύσαμε με τον καλύτερο τρόπο τουλάχιστον σε ότι αφορά την άμεση στέγαση των υπηρεσιών και  των σχολείων.

Επειδή υπάρχουν παρά πολλά μεγάλα θέματα που έχουμε βάλει μπροστά, είτε έχουν να κάνουν με το παραλιακό μέτωπο, είτε με την ολοκλήρωση του δημαρχείου, είτε με την ανάπλαση της λιμενικής  ζώνης, με τα πολεοδομικά σχέδια, την ανάπλαση που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την δημοπράτηση της  πλατείας και όλου του κομματιού μέχρι την Καζάρμα, ένα πολύ μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας το οποίο θα αρχίσει να εκτελείται τις προσεχείς ημέρες στα τοπικά μας διαμερίσματα , μια μεγάλη  ένταξη που έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ο τι έχει να κάνει με την βελτίωση  των γεωτρήσεων ώστε η διαχείριση του νερού να συμβαίνει με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχουμε όλοι μας.

Είναι πολλά θέματα τα οποία είναι  ανοιχτά και εκτιμώ, κι αυτό έχει συζητηθεί ήδη με την ομάδα, με τα παιδιά που συνεργαζόμαστε και η συνεργασία είναι άψογη, πως πρέπει να διεκδικήσουμε και να ζητήσουμε την  στήριξη  του Σητειακού λαού, ούτως ώστε  να μπορέσουμε στην επόμενη τετραετία να υλοποιήσουμε όλο αυτόν το σχεδιασμό που έχουμε ανοίξει.

Η ανάπλαση και οι καθυστερήσεις 

Ο φιλόδοξος σχεδιασμός που προβλέπει ανάδειξη των ιστορικών και γραφικών περιοχών γύρω στην Καζάρμα   και  την διασύνδεση τους με πεζοδρομήσεις  και άλλες παρεμβάσεις με το  κέντρο και την καινούργια  πλέον πλατεία, είναι ένας σχεδιασμός που έχει τεθεί στην  αρχή την θητείας Ζερβάκη, χωρίς , μέχρι στιγμής, να υπάρχει έτσι κάποια πρόοδος. Οι λόγοι, οικονομικοί αφενός, η υποστελέχωση αφετέρου, όπως μας εξηγεί.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του ενός  εκατομμυρίου, κρίθηκε ανεπαρκής. Η δημοτική αρχή, ήρθε σε συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή, το ποσό διπλασιάστηκε. Ωστόσο, παραμένει  το γνωστό  πρόβλημα της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίες του δήμου, που με τέσσερα άτομα  σήμερα, αντί για δέκα που υπήρχαν στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, δεν θα μπορούσε να ανταποκριθείτε σε όλο το φάσμα  εργασιών και ενεργειών που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο  για την υλοποίηση του.

Για αυτόν τον λόγο έγινε η ανάθεση σε εξωτερικό μελετητή  της αρχιτεκτονικής μελέτης, κι αυτό, από μόνο του, δημιούργησε  καθυστέρηση, μας λέει ο Γιώργος Ζερβάκης.

Δεν υπήρξε καθυστέρηση λόγω αντιδράσεων κάποιων πως ίσως  θεωρούν πως θίγονται τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα  με τον νέο σχεδιασμό, μας διαβεβαίωσε.

Δεν αλλάζει η θέση μας για νέες εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ

 

Κάθετα και κατηγορηματικά, τοποθετείται ο δήμαρχος Σητείας στο ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση αναθεώρησης της αρνητικής τοποθέτηση για την εγκατάσταση νέων εγκαταστάσεων ΒΑΠΕ στην περιοχή, μετά τις εξελίξεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία και την πανευρωπαϊκή προτεραιοποίηση  στην εκμετάλλευση οποιασδήποτε μορφής ενέργειας. Ζήτημα που συνδέει με την επιδιωκόμενη, ποιοτική ανάπτυξη του τόπου.

Ανεξάρτητα με το πρόβλημα, που φαίνεται ότι θα είναι συγκυριακό, θα πω πως αν,   σε μια δύσκολη συγκυρία όπου τα αντανακλαστικά κάποιων  μπορεί να είναι πιο χαλαρά, γίνει προσπάθεια   να περάσουν κάποια θέματα τα οποία δεν συμφωνούμε διαχρονικά και καθολικά ,είναι  υποχρέωση μας μείνουμε σταθεροί  στην θέση μας, μας λέει.

Ο Γιώργος Ζερβάκης σημειώνει μαζί, πως η διαφορετικότητα  του τόπου και του τοπίου πρέπει να  διαφυλαχτεί, αναφέροντας πως η  σχέση μας με το περιβάλλον είναι κάτι το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις ποιοτικής  ανάπτυξης  για τα επόμενα χρόνια.

Μας παραπέμπει  μακριά σε πρόσφατη  μελέτη  για τον εμπειρικό  τουρισμό ,που ταιριάζει  στην περιοχή, «ο βιωματικός τουρισμός,  αυτός που θα δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να καταλάβει την καθημερινότητά μας», όπως λέει

Θα ήταν μεγάλη ανακολουθία να μην φτάσει ο ΒΟΑΚ στην Σητεία

Στην προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη , αναφέρεται ο Γιώργος Ζερβάκης για να απαντήσει στην απαισιοδοξία που του εκφράσαμε για τον ΒΟΑΚ.

Θα ήταν μεγάλη ανακολουθία του σημερινού πρωθυπουργού, μας λέει

Η συζήτηση με τον δήμαρχο, περιελάβανε τον σχεδιασμό  για το λιμάνι και   το αεροδρόμιο,  ειδική αναφορά στα ΑΜΕΑ και την διαφαινόμενη  επιτέλους , δημοπράτηση  για την δημιουργία ράμπας πρόσβασης στην θάλασσα κ.ά

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας