Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Συγκλονίζει ο αδελφός του Αντώνη Καργιώτη: «Ούτε ένας από αυτούς δεν έχουν πάρει τηλέφωνο να ζητήσουν μια συγγνώμη - Μας λείπει πολύ»

https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2023-09/antonis-blue-horizon-750x490.jpg.webp?itok=7OUGIpAx

Οκτώ μήνες μετά το σπρώξιμο στον καταπέλτη του Blue Horizon που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Αντώνη Καργιώτη, οι 4 κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη, με την εισαγγελική πρόταση να είναι για όλους καταπέλτηςO πλοίαρχος παραπέμπεται όπως αναφέρεται για επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και για απόπειρα υπόθαλψης κατά συρροή. Κατηγορείται πως έδωσε το πράσινο φως για να αποπλεύσει το πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη, αν και αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς ασφαλείας και πως ανέφερε ψευδώς, με πρόθεση συγκάλυψης, ότι ένας επιβάτης έπεσε στη θάλασσα.

Ο ύπαρχος που φαίνεται να σπρώχνει τον Αντώνη στον θάνατο παραπέμπεται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε, όπως αναφέρεται, με ενδεχόμενο δόλο αλλά και για κατάχρησης εξουσίας. Αποτέλεσμα των απωθήσεων του, βάσει της εισαγγελικής πρότασης ήταν να πέσει τελικά ο Αντώνης Καργιώτης στο κενό, να βρεθεί στη θάλασσα και να πεθάνει. Τονίζεται πως άσκησε βία που δεν ήταν αναγκαία για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του πλοίου.

Σε δίκη παραπέμπεται και ο υποπλοίαρχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τονίζεται ότι παρέμεινε αδρανής ενώ, είχε άμεση οπτική επαφή με τον καταπέλτη του πλοίου και τα όσα εκτυλίσσονταν, ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη διάσωση του Αντώνη και πως δεν ενημέρωσε άμεσα τον πλοίαρχο ώστε ο τελευταίος να δώσει εντολή για να παύσει η λειτουργία των μηχανών.

Ο εισαγγελέας Πειραιά εισηγείται προς το αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπεμφθεί σε δίκη και ο ναύκληρος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατάχρηση εξουσίας. Κατηγορείται ότι άσκησε, τουλάχιστον στην αρχή, βία σε βάρος του Αντώνη καθώς τον τράβηξε προς την προβλήτα και στη συνέχεια όταν ο 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα ότι παρέμεινε αδρανής.
Τα ανατριχιαστικά λόγια του αδελφού του Αντώνη

Οι στενοί συγγενείς του θύματος ζητούν από την πρώτη στιγμή δικαίωση στη μνήμη του δικού τους ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό ο αδελφός του Αντώνη, Νίκος Καργιώτης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εκφράζοντας την επιθυμία δικαίωσης για τον αδικοχαμένο αδελφό του.

«Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και πιστεύω ότι όσοι εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως πρέπει. Θέλω να δικαιωθεί ο αδελφός μου και οι κατηγορούμενοι να δικαστούν γι’ αυτό το έγκλημα. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και εκτιμώ ότι τα τέσσερα μέλη τoυ πληρώματος του ”Blue Horizon” που έριξαν  τον Αντώνη από το πλοίο θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού μου. Μας λείπει πολύ ο Αντώνης κι όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλη την περιοχή γιατί ήταν τόσο καλό παιδί και τον αγαπούσαν όλοι».

Στην συνέχεια ο αδελφός του Αντώνη αποκάλυψε: «Όλο αυτό τον καιρό ούτε ένας από τους εμπλεκόμενους ή τις οικογένειές τους δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο να μου ζητήσουν μια συγγνώμη. Οκτώ μήνες μετά βλέπω στην τηλεόραση να παίζει ξανά και ξανά το βίντεο που σπρώχνουν τον αδελφό μου στο θάνατο και σοκάρομαι, ανατριχιάζω».

Πηγή  :  Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας