Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ξεπέρασε τα 2,2 ευρώ η τιμή της βενζίνης στο Λασίθι

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/venzini-235-ra.jpg

Ζαλίζουν οι τιμές των καυσίμων με τους οδηγούς να βάζουν πλέον οι περισσότεροι έως 20 ευρώ. Πανελλαδικά η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στα 2,168 ευρώ ανά λίτρο 1,60ευρώ/λίτρο πέρσι (τα στοιχεία αυτά είναι της Κυριακής 8/5 από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων), ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή διαμορφώνεται στα 1,909 ευρώ ανά λίτρο.

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας βρίσκονται τα νησιά. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,359 και 2,302 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα ενώ πάνω από τα 2,2 ευρώ το λίτρο είναι η τιμή της αμόλυβδης σε Κρήτη, Σάμο, Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Στο Λασίθι η τιμή έφτασε τα 2,217 ευρώ ανά λίτρο ενώ στο Ρέθυμνο καταγράφεται η υψηλότερη τιμή στο νησί με 2,227 ευρώ ανά λίτρο.

Στην ηπειρωτική χώρα, οι πιο υψηλές τιμές της αμόλυβδης καταγράφονται σε Ευρυτανία όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 2,266 ευρώ το λίτρο και στην Φωκίδα με 2,217 αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ) διαμορφώνεται στα 2,171 ευρώ/λίτρο, η αμόλυβδη (100 οκτ)  2,323 ευρώ/λίτρο, η Super στα 2,145 ευρώ/ λίτρο, το Diesel Κίνησης 1,911 ευρώ/λίτρο και τέλος το υγραέριο κίνησης (Autogas) στα 1,129 ευρώ/λίτρο.

«Είναι πολύ λιγότερη η βενζίνη που χρησιμοποιώ πια. Είναι πολύ ακριβή, δεν ξέρουμε που θα φτάσει. Ελπίζουμε να μπούνε κάποια μέτρα και όρια» είπε οδηγός στην κάμερα του Mega.

Πολύ υψηλή είναι η τιμή της βενζίνης και στα νησιά. Δείτε ενδεικτικά τον πίνακα:

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Αττικής Μαρία Ζάγκα δήλωσε πως πλέον οι οδηγοί βάζουν βενζίνη έως 20 ευρώ. «Εμείς με το πλαφόν έχουμε συμμορφωθεί. Όταν έχουμε περιόδους μεγάλης ακρίβειας, το λαθρεμπόριο κάνει πάρτι. Το φαινομενικά φθηνό είναι πανάκριβο» δήλωσε.

Όπως δήλωσε οι πολίτες πολλές φορές προτιμούν τα πρατήρια με χαμηλότερη τιμή βενζίνης, το οποίο όμως ενέχει παγίδες. Η κ. Ζάγκα τόνισε πως εκείνο που επιθυμεί είναι οι πολίτες να εξυπηρετούνται και όχι να εξαπατώνται.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας