Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ι. Πλακιωτάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τα έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Σητείας

 

Στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το Υβριδικό Αμαρίου συμμετείχε διαδικτυακά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκη.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για ένα ζήτημα που απασχολεί για πάνω από δέκα χρόνια την τοπική κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο έλαβε την πρώτη  άδεια, όπως ανέφερε, το 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και ακολουθήθηκε η πορεία επί της κυβέρνησης συνεργασίας  του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την ένταξη του έργου ως στρατηγική επένδυση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε είναι μία διοικητική πράξη «και πάντοτε υπό την αίρεση των αποφάσεων του ΣτΕ».

Όπως πρόσθεσε «κατανοώ πλήρως τις αιτιάσεις,  τις αντιδράσεις,  τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας. Τον τελευταίο όμως λόγο τον έχει η ελληνική Δικαιοσύνη η οποία δεν επηρεάζεται ούτε από συγκυρίες,  ούτε από εξελίξεις,  εκτός κι αν κάποιος υπονοεί ότι δεν είναι ανεξάρτητη. Θέλω λοιπόν να πω ότι η συγκεκριμένη επένδυση αν θα υλοποιηθεί ή όχι,  ανεξάρτητα αν έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις,  θα εξαρτηθεί  και μόνο – το επαναλαμβάνω και μόνο- από την απόφαση του ΣτΕ. Αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύνης,  θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ.

Από και πέρα όπως ανέφερα, η ένταξη του έργου ως στρατηγική επένδυση είναι μία συνηθισμένη πρακτική για τη δημόσια διοίκηση, ανεξάρτητα αν υπάρξουν θετικές ή αρνητικές αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων, πάντοτε αντιλαμβάνεστε ότι μία επένδυση  μπορεί να προχωρήσει μόνο αν κι εφόσον υπάρχει θετική απόφαση από το ΣτΕ.»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας