Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Τελευταία ευκαιρία απόψε για την χορευτική εμπειρία που προσφέρει η Ζαφειρία Τσιρακάκη και οι Quo Vadis (φωτο)

 

 

Πέρα και εκτός από την εμπειρία μιας πολύ καλής χορευτικής παράστασης άρτια δουλεμένης και προσεχτικά σχεδιασμένης, το Show από την ομάδα Quo Vadis και την χορογράφο Ζαφειρία Τσιρακάκη, είναι μια εμπειρία συναισθημάτων και διάδρασης.

Η διάδραση ξεκινά πολύ πριν το καταλάβει κανείς , από την είσοδο στην αίθουσα του Πολύκεντρου, σε μια παράσταση που δεν τελειώνει ποτέ και  «κτίζεται» με χρώματα, νότες και αριθμούς.

Στην ουσία, κτίζεται μέσα από εντολές. Εντολές που δίνει το κοινό στους έξι χορευτές (πέντε συν ένας, για να ακριβολογούμε) και στον μουσικό,  έχοντας διάμεσο και μεσολαβητή, τον ηθοποιό που με την πρόζα του , μπορούμε να πούμε πως λειτουργεί και ως «κομπέρ».

Μιλάμε όμως για Σύγχρονο Χορό, και εδώ τα σώματα των χορευτών (εξαιρετικοί όλοι τους ) ξεδιπλώνουν αισθήματα, σε μια γκάμα που αντικατοπτρίζει την πολυποικιλότητα των ανθρώπων. Από τη ευφορία και τη αρμονία, στην απομόνωση ή στην επαναληπτικότητα, την  συντροφικότητα ή την μοναξιά, τον θυμό και την βία ή το αδιέξοδο.

Μια έξυπνη ιδέα, έγινε ο κορμός για να ξεδιπλωθεί το εβδομηντάλεπτο «The show», που δεν έμεινε εκεί, αλλά είχε την έκφραση, την τεχνική και το συναισθηματικό βάρος των συντελεστών για να ξεδιπλωθεί και να αναπτυχθεί.

Πρώτα από όλα οι χορευτές, που κλήθηκαν να δώσουν εαυτόν είτε σε σόλο, είτε σε δυάδες , είτε σε όποιον συνδυασμό επιθυμεί ο θεατής.

  • Είναι οι

    Μαρίνα Σασλή, Σοφία Πουχτού, Ορέστης Αλεξιάδης, Χρήστος Στα Μαρία, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης.

Ηθοποιός-Παρουσιαστής: Γιάννης Κουρμπάνης Sound design και live performance  στην σκηνή, ο  Βασίλης Γεωργακόπουλος

Φωτισμός: Γιώργος Σιντόσης

Επιμέλεια φωτογραφιών και αφίσας: Ορέστης Αλεξιάδης Χρέη βοηθού χορογράφου είχε η Βάρβαρα Μπαρδάκη

Για το τέλος αφήσαμε την χορογράφο, την Ζαφειρία Τσιρακάκη, και ας μας συγχωρέσουν οι υπόλοιποι πανάξιοι συντελεστές, την ξεχωριστή αυτή αναφορά, αλλά είναι ένα παιδί «δικό» μας, που επέλεξε την τέχνη και την τιμά, όπως διαπιστώσαμε στην πρώτη  παράσταση  στην πόλη της.

Η Ζαφειρία, βρίσκεται επί σκηνής, πλάτη στο κοινό, και χορεύει, αν δοθεί η σχετική εντολή. Στην πρώτη παράσταση, χθες, δόθηκε πολλές φορές η εντολή και απολαύσαμε την πλαστικότητα των κινήσεων και την άψογη χορογραφική συνεργασία με τους χορευτές της.

Μια εξαιρετική χορεύτρια.

Η Ζαφειρία βρίσκεται όμως και στην είσοδο του θέατρου για τον έλεγχο των πιστοποιητικών και στο ταμείο.

Σας το είπαμε, η διάδραση ξεκινά πολύ νωρίς και χωρίς να το καταλάβεις.

Η δεύτερη και τελευταία παράσταση, απόψε στις 8.30 στο Πολύκεντρο

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας