Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Έχουν σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο αγίου Νικολάου

Πρόβλημα παρουσιάζεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ και του δημοσιογράφου Νίκου Σγουρού, λόγω της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης, της έλλειψης αναισθησιολόγων αλλά και της αναδιανομής νοσηλευτικού προσωπικού σε επιμέρους τμήματα, και με τα τακτικά χειρουργεία στο ΓΝΑΝ που από τις 16 Αυγούστου έχουν σταματήσει πλήρως.

Την δεύτερη μέρα των χειρουργείων (Δευτέρα-Παρασκευή) δούλευαν δύο αίθουσες, κάτι που έχει σταματήσει ουσιαστικά από τον περασμένο Ιούνιο, την ίδια ώρα που έγγραφο από την Επιτροπή Χειρουργείων κάνει λόγο για πλήρες σταμάτημα των τακτικών χειρουργείων μέχρι και τις 31/8, πλην των απολύτως εκτάκτως περιστατικών, χωρίς να είναι βέβαιο ότι από εκεί και έπειτα το πρόβλημα θα μπορέσει να αποκατασταθεί.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ζήτημα που προκαλεί προβληματισμό αναφορικά με την εξυπηρέτηση περιστατικών που απαιτούν χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να μην παρουσιάσουν επιπλοκές ή επιδείνωση της υγείας τους. Και τα οποία θα πρέπει, αναγκαστικά, να αντιμετωπιστούν για ορισμένες περιπτώσεις ως έκτακτα.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας