Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Έκκληση στους δημότες της Σητείας για την καθαριότητα

Αξιοσημείωτη αύξηση της ανακύκλωσης καταγράφεται τελευταία στο Δήμο Σητείας. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Πλατανάκη μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη δήλωσε ότι για πρώτη φορά, τον Ιούνιο ανακυκλώθηκαν στο Δήμο 57 τόνοι υλικών, όταν ένας μέσος όρος μηνιαίως είναι οι 40 τόνοι.

Η Αντιδήμαρχος Σητείας ενημέρωσε και για άλλες τρέχουσες δράσεις της Υπηρεσίας. Η διαδικασία πλύσης των κάδων ξεκίνησε την Δευτέρα από την περιοχή της Ανάληψης στο Μακρύ Γιαλό. Θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία το φορτηγό με την αρπάγη επιλύοντας προβλήματα αποκομιδής ογκωδών, κλαδιών κά., καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης ανακοίνωσε ότι εμπλουτίζονται τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων με ένα επιπλέον. Αφορά το κέντρο της πόλης και την Καταπότη, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος απορριμμάτων- από την ερχόμενη Κυριακή και κάθε Κυριακή, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιόδου.

Συνεχίζονται επίσης οι αποκομιδές των ογκωδών αντικειμένων σε όλο το Δήμο καθώς και οι κλαδοκοπές.

Τις τελευταίες ημέρες διεξήχθη και η δεύτερη απεντόμωση- με ανάθεση από το Δήμο σε ιδιωτικό συνεργείο-για την αντιμετώπιση των κατσαριδών. Ως επί το πλείστον το πρόβλημα, η αύξηση του πληθυσμού τους καταγράφεται το καλοκαίρι. Θα ακολουθήσει άλλη μία απεντόμωση στο τέλος του μήνα.

Έκκληση στους δημότες

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε συνολικά, για να έχει ο Δήμος μας, μία όσο το δυνατόν καλή και καθαρή εικόνα, προς όφελος των συνδημοτών μας και των επισκεπτών της περιοχής.

Ο όγκος των εργασιών της Υπηρεσίας έχει αυξηθεί πολύ και θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω θερμά όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλει. Θέλω να παρακαλέσω τους συνδημότες μας, τον κάθε πολίτη να γίνει αυτό σεβαστό, διότι πράγματι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ άλλων.

Να συμβάλλουν παράλληλα όλοι σε αυτή την προσπάθεια επιδεικνύοντας την απαιτούμενη προσοχή κι ενημερώνοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας για κλαδοκοπές, ογκώδη αντικείμενα, για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζουν. Το τηλέφωνο είναι 28430-23037. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και να συνεπικουρήσουμε το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας Πρασίνου και Περιβάλλοντος για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο Δήμο μας», σημείωσε η κ. Πλατανάκη.

Η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τον όμιλο Χαλκιαδάκη στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονται δράσεις δενδροφύτευσης σε παρτέρι κεντρικού σημείου της Σητείας (με την προσφορά των φυτών) καθώς και η προμήθεια του Δήμου Σητείας με επτά καινούριους κάδους ανακύκλωσης και δέκα μικρούς. «Η συνεργασία θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος και ευχαριστούμε τους υπευθύνους για την βοήθεια προς το Δήμο», κατέληξε.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας