Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Καραμανωλάκης:Δημιουργία δικτύου αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στο Δήμο Σητείας

 

Προς

τον Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Κον Μεραμβελλιωτάκη

Κοινοποίηση: Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας

Κε Πρόεδρε

Η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σητείας συνεδρίασε πρόσφατα (3/7/2021) και ανάμεσα στα άλλα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης συζήτησε το θέμα της δημιουργίας δικτύου αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στο Δήμο Σητείας και κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα και  ζητεί δε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Εισήγηση του θέματος: Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής είναι ο απινιδωτής ο οποίος επαναφέρει τον φυσιολογικό ρυθμό. Συνάνθρωποί μας θα μπορούσαν να σωθούν αν υπήρχαν απινιδωτές σε δημόσιους χώρους με εύκολη πρόσβαση. Παράλληλα, εννοείται, πρέπει να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο  από εκπαιδευμένους  και πιστοποιημένους διασώστες που θα προστεθεί στο ήδη υπάρχον. Σε αρκετά σημεία του Δήμου μας υπάρχουν ήδη απινιδωτές και η πρόταση της Επιτροπής Υγείας η οποία συνεδρίασε πρόσφατα είναι να τοποθετηθούν επιπλέον στα παρακάτω σημεία:

  1. Κεντρική πλατεία
  2. Συντριβάνι
  3. Αεροδρόμιο Σητείας
  4. Παραλία Σητείας κατά την θερινή περίοδο 5. Λιμάνι Κόκκινα έξω από το Λιμεναρχείο Σητείας 6. Γήπεδο ποδοσφαίρου Σητείας 7. Κλειστό γήπεδο μπάσκετ 8. Aστυνομικό τμήμα Σητείας 9. Μόχλος 10.Φαράγγι Ρίκτυ 11. Ξερόκαμπος 12. Ζήρος Υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι απινιδωτές στη Ζάκρο, Παλαίκαστρο, Τουρλωτή, Βάϊ,, Μακρύ Γιαλό και Γούδουρα.

Με το παραπάνω ολοκληρωμένο δίκτυο απινιδωτών θεωρούμε ότι οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες θα αισθάνονται αλλά και θα είναι περισσότερο ασφαλείς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Νίκος Καραμανωλάκης

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας