Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Έντονες διακυμάνσεις στο νομό Λασιθίου-διατηρούνται κάτω από το όριο της κόκκινης περιοχής

Το enikos.gr , μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό παρουσιάζει την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με την ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη,

διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 44 κρούσματα, παρατηρείται μείωση σε σχέση με την Πέμπτη (Σχήμα 45). Λόγω των έντονων διακυμάνσεων που σημειώθηκαν στην πορεία της πανδημίας ως αποτέλεσμα του πολύ μεγάλου αριθμού φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους Β.1.1.7, το Ηράκλειο είχε μεγάλη διασπορά του ιού και αυτή η δυναμική καθυστέρησε τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως κόκκινη, η οποία με βάση την πορεία των τελευταίων ημερών, αναμένουμε να συμβεί στις επόμενες ημέρες.
Στα Χανιά με 16 κρούσματα (Σχήμα 46) έχουμε μείωση σε σχέση με την Πέμπτη, και υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις που δυσχεραίνουν τη συστηματική αποκλιμάκωση. Τα Χανιά θα παραμείνουν ανάμεσα στις κόκκινες περιοχές όλο το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου.
Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 19 κρούσματα, στο οποίο η έντονα ανοδική τάση της προηγούμενης εβδομάδας, έχει περιέλθει σε πορεία ισχυρής αποκλιμάκωσης (Σχήμα 47), που έχει φέρει την περιοχή ελαφρά κάτω από το όριο του χαρακτηρισμού ως κόκκινη.
Στο Λασίθι παρατηρείται μείωση σε σχέση με την Πέμπτη, καθώς εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, και παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις (Σχήμα 48), οι οποίες όμως διατηρούνται κάτω από το όριο της κόκκινης περιοχής.

 

Σχήμα 45. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

Σχήμα 46. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

Σχήμα 47. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

Σχήμα 48. Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας