Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

Δέσμευση Πέτσα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση

Δέσμευση Πέτσα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του στο Λασίθι ο αναπληρωτής Υπουργός

Ότι σύντομα θα ανοίξει η αντιμετώπιση του θέματος της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από τον Άγιο Νικόλαο, όπου συνέχισε τις επαφές του, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στην Κρήτη.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι η υποστελέχωση έχει αφήσει ένα αποτύπωμα στη δυνατότητα των Δήμων να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών και πως αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Η αντιμετώπιση δεν θα εξαντληθεί στο πλαίσιο μόνο της κινητικότητας αλλά και στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού προσλήψεων, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι δημοτικοί άρχοντες προκειμένου να φέρνουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την συνδρομή του Στέλιου Πέτσα, υπογραμμίζοντας πως είναι συγκροτημένες οι ενέργειες διεκδίκησης που γίνονται μέχρι σήμερα από τον βουλευτή Λασιθίου και Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους τοπικούς φορείς για να στηριχθεί το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης που πρωτοστατεί στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως οι συνέργειες και οι κοινές προσπάθειες της Αυτοδιοικησης στην Κρήτη έχουν φέρει θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.
«Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους στο Λασίθι και στην Κρήτη συνολικά, είναι πρότυπο και ξεχωρίζει σε επίπεδο χώρας και έχει βοηθήσει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης που ζήτησε τη στήριξη από το Υπουργείο των Δημοτικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τον Υπουργό προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών.

 

 

Η Κρήτη θα στηριχθεί με έργα

«Η Κρήτη δεν θα τιμωρηθεί επειδή έτρεξε και ωρίμασε έργα στο Φιλόδημο για αυτό και θα ενισχυθεί κι από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στο πλαίσιο της σύσκεψης για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης στο Λασίθι. Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους Δημάρχους να υποβάλλουν έργα γιατί θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εξήγησε πως η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων απαιτεί να μπουν έργα στο Αντώνης Τριτσης που θα είναι ώριμα και θα μπορούν να διεκδικήσουν γρήγορα πόρους.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως έγινε αποδεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στη Σητεία.
Τους εκπροσώπους της κυβέρνησης υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης ενώ παραβρέθηκε η Αντιπριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη - Μυλωνάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κεντρική φωτογραφία anatolh.com

 

Συνολικες προβολες σελιδας