Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατηγοριοποίηση των χωρών – Θα επανεξεταστεί η Ελλάδα σε 3 εβδομάδες

Στην πορτοκαλί λίστα των διεθνών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες τοποθετήθηκε, όπως αναμενόταν, η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς.

Ο κ. Σαπς επιβεβαίωσε ότι στις 17 Μαΐου θα αρθεί η απαγόρευση για διεθνή ταξίδια αναψυχής, αλλά στην πράσινη λίστα, με την υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία, χωρίς καραντίνα, θα υπάγονται αρχικά μόνο λίγες χώρες: Πορτογαλία (μαζί με Αζόρες και Μαδέιρα), Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Φερόες νήσοι, και νησιά Φώκλαντ.

Στην πορτοκαλί κατηγορία μαζί με την Ελλάδα υπάγονται οι δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Οι επισκέπτες στο Ην. Βασίλειο από αυτές τις χώρες και οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και σε δύο ακόμα μοριακά τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξη.

♦ H βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη κατηγοριοποίηση των χωρών, στα χρώματα -πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο- του συστήματος φωτεινού σηματοδότη.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία θα επανεξεταστούν μετά από 3 εβδομάδες
(Popular holiday destinations including Spain, Italy, France and Greece remain on the amber list and the government has said they will be reviewed in three weeks time)
♦ Η Τουρκία στην κόκκινη λίστα.
♦ Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση για πτήσεις προς πορτογαλικούς προορισμούς αυξήθηκε με τις αεροπορικές εταιρείες να αυξάνουν σημαντικά τους ναύλους.

Ποιές είναι οι απαιτήσεις ανά χρωματική ζώνη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών θα θέτει διαφορετικούς περιορισμούς και απαιτήσεις, ανάλογα με το σε ποιο χρώμα είναι η χώρα προορισμού. Oι απαιτήσεις για τις πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες χώρες έχουν ως εξής:

Πράσινο: Οι αφίξεις θα πρέπει να έχουν ένα τεστ πριν από την αναχώρηση, καθώς και ένα τεστ PCR την 2η ημέρα ή πριν από αυτή κατά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν θα χρειαστεί καραντίνα κατά την επιστροφή (εκτός εάν έχουν θετικό αποτέλεσμα) ή να λάβουν επιπλέον δοκιμές, μειώνοντας κατά το ήμισυ το κόστος των δοκιμών κατά την επιστροφή από τις διακοπές.

Πορτοκαλί: Οι αφίξεις θα πρέπει να μπαίνουν καραντίνα κατ’ οίκον για μια περίοδο 10 ημερών, να έχουν κάνει ένα τεστ πριν από την αναχώρηση, ένα τεστ PCR την 2η ημέρα και ένα τεστ την 8η ημέρα με την επιλογή Test to Release την 5η ημέρα για να τερματιστεί η καραντίνα νωρίτερα.

Κόκκινο: Οι αφίξεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς που ισχύουν επί του παρόντος για χώρες «κόκκινης λίστας», οι οποίες περιλαμβάνουν διαμονή 10 ημερών σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο καραντίνας, με κόστος με κόστος 1.750 £ για μεμονωμένους ταξιδιώτες, που θα βαραίνει τον τουρίστα, δοκιμές πριν από την αναχώρηση και δοκιμές PCR τις ημέρες 2 και 8, μετά την άφιξη

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας