Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Covid free αυτή την περίοδο η περιοχή της Σητείας, πολλές μέρες έχει να νοσηλευτεί ασθενής με covid στο Νοσοκομείο

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Σητείας προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός της AstraZeneca, ο οποίος επί του παρόντος αφορά άτομα ηλικίας 60 έως 64 ετών.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις της στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Δαρατσιανού, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο όπως τόνισε. Τις περισσότερες ημέρες, οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται με τα εμβόλια της Pfizer είναι περίπου 100 (κυμαίνονται από 80 έως 120), ένα αρκετά υψηλό ποσοστό για την περιοχή και για τα δεδομένα της.

Ρωτήσαμε την κ. Δαρατσιανού για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα το Νοσοκομείο Σητείας σε ότι αφορά το θέμα του κορoνοϊού.

«Διανύουμε μία ήσυχη περίοδο. Φαίνεται και από το Νοσοκομείο και από το επιδημιολογικό προφίλ της περιοχής ότι πηγαίνουμε καλά. Έχουμε πάρα πολλές μέρες να νοσηλεύσουμε ασθενή με covid, είμαστε covid free αυτή την περίοδο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε επαγρύπνηση πρέπει να είναι και οι συμπολίτες μας, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Υπάρχει μία γενικότερη έξαρση στην Κρήτη. Φαίνεται να πλήττονται τώρα το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, να εξελίσσονται και αυτά αρνητικά.

Επειδή ο κόσμος δυστυχώς μετακινείται, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και οι συμπολίτες μας να τηρούν όλα τα μέτρα για να μην δούμε καταστάσεις και γεγονότα του Ιανουαρίου όπου θυμόμαστε σε πόσο μικρό διάστημα τα πράγματα εξελίσσονταν αρνητικά για την περιοχή μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε αυτές τις καταστάσεις.

Οι άνθρωποι φαίνεται να προσέχουν. Αυτό που διαπιστώνω και εγώ όταν βρεθώ στο κέντρο της πόλης είναι ότι οι άνθρωποι φορούν τις μάσκες, τηρούν τις αποστάσεις. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Αυτό που ζητάμε είναι λίγο υπομονή, να περάσει και αυτός ο δύσκολος μήνας, πιστεύοντας ότι θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες. Γιατί και ο κόσμος που θα έχει εμβολιαστεί θα είναι περισσότερος. Θα έχουν εμβολιαστεί οι μεγάλες ηλικίες άρα θα έχουμε λιγότερες νοσηλείες ακόμη και θετικά περιστατικά να υπάρχουν. Οπότε θέλουμε να κάνει ο κόσμος υπομονή, να τηρεί τα μέτρα και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είμαι αισιόδοξη», κατέληξε.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας