Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

«Ήσυχες» και χωρίς κρούσματα οι τελευταίες ημέρες στη Σητεία

 

Χωρίς – ευτυχώς – αρνητικά συμβάντα κύλησε η περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Δήμου Σητείας αναφορικά με το  μείζον θέμα της πανδημίας  που αποτελεί πλέον – δυστυχώς – αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολιτών και φορέων.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, καλή σε γενικές γραμμές, χαρακτήρισε  ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης την εβδομάδα που μας πέρασε, σε επίπεδο κορωνοϊού, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν περιστατικά covid.

Σε νοσηλεία παρέμεινε μέχρι και χθες Κυριακή ένας ασθενής από την Σκοπή – επιβεβαιωμένο περιστατικό – η κατάσταση της υγείας του όμως, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, είναι καλή. «Δεν υπήρχε άλλη διασπορά, δεν υπάρχει εστία πουθενά αλλού, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης, έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν είχαμε διασπορά του φαινομένου το οποίο όπως έχουμε πει  κι άλλη φορά, δύσκολα διαχειρίζεται. Το ευχάριστο είναι ότι η εξέλιξη των αποτελεσμάτων  στην δειγματοληψία των λυμάτων στην περιοχή της Σκοπής είναι καλή. Ενώ στην πρώτη δειγματοληψία είχαμε πολύ υψηλό νούμερο εν τέλει στη δεύτερη δειγματοληψία τα νούμερα ήταν εκατονταπλάσια χαμηλότερα. Εκτιμάται επομένως ότι το φαινόμενο βαίνει μειούμενο σε καθημερινή βάση».

Αυτό ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο κ. Ζερβάκης, δεν δημιουργεί καμία πεποίθηση ότι σήμερα, αύριο ή μεθαύριο δεν θα υπάρξουν περιστατικά. «Παραμένει κρίσιμη περίοδος, τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει ο καιρός να έχουμε κάποια ύφεση  του φαινομένου, όπως αναφέρουν και οι επιδημιολόγοι, να προχωρήσει η διαδικασία του εμβολιασμού του πληθυσμού για να υπάρξει όπως αναμένεται μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας. Εξακολουθούμε λοιπό να βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση και όπως τονίζουμε συνεχώς είναι υποχρέωση όλων μας η τήρηση αυστηρά των μέτρων ώστε να προστατέψουμε και την προσωπική και τη συλλογική υγεία».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας