Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Μ. Πεπόνης: «Στηρίζουμε όλες τις περιοχές του Ν. Λασιθίου»

 

Επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου ο Μανόλης Πεπόνης, κατά τη διάρκεια της συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η διαδικασία εκλογής έγινε με βάση τις αρχές που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια το Εργατικό Κέντρο και στηρίζονται στην ανάγκη εκπροσώπησης όλων των περιοχών του Λασιθίου προκειμένου να υπάρχει αντιπροσωπευτική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλο το νομό. Έτσι, έχει συμπεριληφθεί στο καταστατικό και εφαρμόζεται και στην πράξη ο ορισμός αντιπροέδρων που εκπροσωπούν το Εργατικό Κέντρο στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Παράλληλα, υπάρχει εκπροσώπηση των γυναικών που αποτελούν μάλιστα και πλειοψηφία στο Δ.Σ. με έξι παρουσίες και ρόλους ευθύνης.

Εκπροσώπηση απ’ όλες τις περιοχές

«Έχουμε και σε αυτήν την θητεία να ακολουθήσουμε μία αρχή που σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου. Στηρίζουμε όλες τις περιοχές, έχουμε εκπροσώπηση απ’ όλες τις περιοχές του Λασιθίου και βέβαια είναι ενεργή και ουσιαστική η εκπροσώπηση των γυναικών που αποτυπώνεται και στο κομμάτι των εργασιακών χώρων», σημειώνει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος, που ευχαριστεί τόσο τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όσο και τους εκλέκτορες για την επιλογή του και την σταθερή εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του.

«Βασική αρχή που έχουμε συμφωνήσει, ίσχυσε μέχρι σήμερα και με αυτήν εκλεγήκαμε και πάλι είναι πως δεν θέλουμε ως συνδικαλιστές να κάνουμε αντιπολίτευση σε κόμματα και παρατάξεις. Για εμάς υπάρχει το συμφέρον των εργαζομένων, αυτό προασπιζόμαστε και με γνώμονα αυτό πορευόμαστε και σε αυτή την θητεία. Είμαστε αντίθετοι λοιπόν με όσα βλάπτουν τους εργαζόμενους και δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», επισημαίνει ο κ. Πεπόνης.

Αναφορικά με την τρέχουσα περίοδο και όσα ακολουθούν στον τομέα των εργασιακών ο επανεκλεγείς πρόεδρος εκφράζει τον προβληματισμό του για τις πολιτικές που έχουν καταρχάς ανακοινωθεί για αλλαγές που είναι σε βάρος των εργαζομένων. «Αν και είδαμε δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας που αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές, όσα διαβάσαμε, μας προβληματίζουν έντονα, διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου φαίνεται πως παρά τις δυσκολίες που γεννά για τους εργαζόμενους, την αύξηση της ανεργίας και τα προβλήματα που προκύπτουν για την κοινωνία, υπάρχουν σκέψεις ή προτάσεις για περικοπές βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», σημειώνει ο κ. Πεπόνης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία των αλλαγών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας και τα οποία προβληματίζουν το σύνολο των εκπροσώπων των εργαζομένων. Ο κ. Πεπόνης, αναφέρει πως «εμείς ως Εργατικό Κέντρο έχουμε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουμε και τώρα και αυτή ήταν η απόφαση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων, να εξετάζουμε τις πολιτικές που εφαρμόζονται, αν είναι υπέρ ή κατά των εργαζομένων και θα διαμορφώσουμε ανάλογα την στάση μας».

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου

Πρόεδρος Πεπόνης Μανόλης.

Αντιπρόεδρος Μπουτσάκης Μιχάλης, Αντιπρόεδρος Άννα Φανουράκη υπεύθυνη περιοχή Ιεράπετρας.

Αντιπρόεδρος  Φωτεινάκης Γιώργος υπεύθυνος περιοχή Σητείας.

Γεν. Γραμματέας Κοκολάκης Μανόλης.

Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Γαλανάκη – Ματθαιάκη Ελένη.

Γραμματέας Οικονομικού Μπουτζαλή-Πετσαλάκη Δήμητρα.

Αναπλ. Γραμματέας Οικονομικού- Καλομενίδου Άννα- Μαρία.

Γραμματέας Οργανωτικού Βουτηράκης Γιώργος.

Αναπλ. Γραμματέας Οργανωτικού Ορφανάκη Ζαμβία.

Γραμματέας Υγιεινής & Ασφάλειας Κοκολάκης Κοσμάς.

Συνολικες προβολες σελιδας