Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Δήμαρχος Σητείας: “Πρέπει με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε την καλή εικόνα κρουσμάτων”

Και στο Δήμο Σητείας διεξάγονται αυτές τις μέρες – προαιρετικά – τεστ κορονοϊού από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έχει δυνατότητα να λαμβάνει δείγματα πραγματοποιώντας αντίστοιχα 25 τεστ ημερησίως.

 Πρόκειται για μία διαδικασία όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης που έχει ξεκινήσει σε όλους τους Δήμους, στο πλαίσιο της οποίας κλιμάκια διατρέχουν τους Δήμους της Κρήτης και πραγματοποιούν τα τεστ.
Ο Δήμαρχος Σητείας για άλλη μία φορά εστίασε στην αναγκαιότητα στάσης υπευθυνότητας και σοβαρότητας από όλους για την προάσπιση της υγείας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ «σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και τα αυξημένα κρούσματα στην Κρήτη, ο Νομός Λασιθίου παραμένει σε μία πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πρέπει με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε την εικόνα αυτή. Είναι μία δύσκολη περίοδος, το ξέρουμε όλοι.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κόσμου. Την αγωνία των καταστηματαρχών. Όμως όπως έχουμε πει και άλλη φορά, πρέπει να σκεφτούμε δύο πράγματα. Από τη μία είναι η δημόσια υγεία, από την άλλη το οικονομικό αποτέλεσμα. Όπως την περίοδο της Άνοιξης αναγκαστήκαμε όλοι, σφίγγοντας τα δόντια, να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις επιταγές των υπηρεσιών, εκτιμώ ότι και τώρα πρέπει να φερθούμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να μην έχουμε παρατράγουδα.
Πιστεύω ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι η λήψη κάποιων μέτρων που πραγματικά όχι μόνο ακούγονται αλλά είναι σκληρά, μεσούσης της περιόδου του Δεκαπενταύγουστου, σημαίνει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Δηλαδή δεν πρέπει να είμαστε επιπόλαιοι, ανεύθυνοι. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλο μέσω της υπευθυνότητας που πρέπει να επιδείξουμε αυτή την δύσκολη περίοδο.
Προέχει η υγεία όλων μας, των συγγενών, φίλων, γνωστών, συνδημοτών και πρέπει ο καθένας μας να δείξει τον καλύτερο του εαυτό σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση μίας πανδημίας και μίας κρίσης που δεν έχουμε ξαναβιώσει» τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας.
Αναφορικά τέλος με τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζερβάκης απάντησε: «Δεν μας έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα. Προφανώς αν υπάρξουν κάποια θετικά κρούσματα η ενημέρωση θα είναι άμεση. Μακάρι να μην συμβεί αυτό και να πάνε όλα καλά».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας