Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ικανοποίηση στο Μακρύ Γιαλό για το νέο Βιολογικό που ενισχύει τον τουρισμό και λύνει ζητήματα άρδευσης

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/viologikos-g-1_radiolasithi.gr_-750x368.jpgΜε μεγάλη ικανοποίηση υποδέχονται στο Μακρύ Γιαλό και στους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης και ένταξης στο περιφερειακό πρόγραμμα, για την κατασκευή του νέου βιολογικού καθαρισμού, ένα έργο που για χρόνια περίμενε η περιοχή και πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ το οποίο θα συλλέγει, θα μεταφέρει, θα επεξεργάζεται και θα διαθέτει τα αστικά λύματα, πρόκειται να εξυπηρετεί την περιοχές από τον Κουτσουρά ως και τα Πιλαλήματα, ενώ θα διαθέτει και τριτοβάθμια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων ώστε να παράγεται νερό για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής. Η κεντρική μονάδα θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία Χορδάκια, 500 μέτρα περίπου βόρεια της γέφυρας Καλαμοκανιά.
Πρόκειται για την καλύτερη μονάδα που θα λειτουργεί στην Κρήτη, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Βρυγιωνάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι αφού οι νέες εγκαταστάσεις θα πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.
Ένα έργο που όπως είπε αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην τουριστική ανάπτυξης της περιοχής, στην προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα θα λύνει οριστικά τα αρδευτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι



Συνολικες προβολες σελιδας