Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Συνεχής η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Σητείας , που προχωρά με νέους στόχους

55736594_808820142849880_7422710382441005056_oΟ αποκλεισμός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους διεθνείς οργανισμούς λόγω των δράσεων του καταδικασμένου, πλέον,  Α. Μαρτίνη ως προέδρου του,τελείωσε και πριν από δυο μόλις μέρες, ο διεθνείς Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά  Ημισέληνος υποδέχτηκαν και πάλι την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος.

Το Παράρτημα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τους εθελοντές του και τους Καλούς Σαμαρείτες, μπήκε έτσι  σε μια νέα φάση, όπου αυτό που έχει να ανταγωνιστεί είναι ο καλός του εαυτός που έχει φανεί δυναμικά και συνεχόμενα σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της πόλης και σε κάθε ανάγκη που έχει προκύψει από φυσική καταστροφή ή ανθρώπινη παρέμβαση. Η πιο πρόσφατη δραστηριοποίηση αφορούσε στην ασφάλεια των συμμετεχόντων στον Ερωτοκρίτειο δρόμο, όπου όλα  έγιναν όπως ακριβώς έπρεπε να γίνουν.
Ο Πρόεδρος του Δ. Σ του  τμήματος Σητείας Παντελής Ανδρουλιδάκης και ο υπεύθυνος  των Καλών Σαμαρειτών Massimo Resti, φαίνεται πως βάζουν συνεχώς καινούργιους στόχους για την εθελοντική δράση τους, που δεν είναι μονοσήμαντη  και επικεντρωμένη σε έναν τομέα, αντίθετα διαθλάται σε πολλές κατευθύνσεις για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες και να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες.
Μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης αφού αναφέρθηκε στη νέα περίοδο που μπαίνει ο Ερυθρός Σταυρός μετά τις «ορθόδοξες και ανορθόδοξες δράσεις του κ. Μαρτίνη» που είχαν οδηγήσει στον διεθνή αποκλεισμό, στάθηκε στην δημοκρατική και υπό πλήρη έλεγχο λειτουργία, με απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του παραρτήματος, προσβλέποντας στη συνέχιση της προσφοράς από τον κόσμο της Σητείας, ιδιώτες και επαγγελματίες  που αποτελεί άλλωστε και το μοναδικό οικονομικό έσοδο, που διατίθεται, με τη σειρά του για την οργάνωση και τη πραγματοποίηση δράσεων.
Όπως  είναι, αυτή την περίοδο η πρωτοβουλία του ΕΕΣ  Σητείας για την
«Τσάντα αγάπης». Μια προσφορά στους πάσχοντες συμπολίτες μας τις μέρες των Χριστουγέννων , που θα  γίνει εφικτή αν προσφέρουμε όλοι στους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού, που είτε θα μας χτυπήσουν την πόρτα, είτε θα….τους κτυπήσουμε την πόρτα στα γραφεία τους, στις Εργατικές Κατοικίες, Τρίτη και Πέμπτη πρωινές ώρες (τηλ. 28430-26073).
Η προσφορά μπορεί να γίνει και με την απευθείας επαφή με κάποιο από τα πρόσωπα του (εκλεγμένου και όχι διορισμένου) διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή τους Παντελή Ανδρουλιδάκη, Νίκο Αυγουστινάκη, Ελένη Καμπανάκη- Θανελλα Καμπανακη,  Θεονυφη Σφενδυλάκη,  Μασιμο Ρέστι, Μανώλη Παπαδάκη Αννα Ζερβάκη, Στέλιο Περάκη, Ευαγγελία Καλαφάτη.
Σχετικά με τις άλλες δράσεις :

  • Μετά  από πρόταση των Καλών Σαμαρειτών που ο ΕΕΣ φυσικά υιοθέτησε, προγραμματίζεται μεγάλη διδασκαλία – άσκηση για τους σωστούς τρόπους προφύλαξης από σεισμό και τσουνάμι. Η άσκηση, λόγω του μεγέθους της, δεν θα μπορούσε να  γίνει μόνο από το τμήμα του ΕΕΣ. Ζητήθηκε έτσι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολτικής Προστασίας κ, Αιλαμάκη να αναλάβει ο Δήμος την διοργάνωση και η απάντηση ήταν θετική.

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα των έξι αιμοδοσιών το μήνα,  προγραμματίζονται πρωτοβουλίες για την  προσέλκυση νέων  αιμοδοτών.

  • Συνεχίζονται και οι διημερίδες ή ημερίδες ανά περίπτωση με πιστοποιημένα σεμινάρια για την παροχή  πρώτων βοηθειών ή  ειδικευμένα σεμινάρια για τους διασώστες .

  • Το τμήμα Σητείας του ΕΕΣ αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό στην  Αλβανία, κοινοποίησε κεντρικά τη διάθεσης του να συγκεντρώσει τρόφιμα ,ιατροφαρμακευτικό υλικό, ρούχα κλπ για να αποσταλούν στη χώρα. Όμως, ενημερώθηκαν πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει καλυφθεί από σχετικές προσφορές. Αυτό, μαζί με το μεγάλο κόστος της αποστολής από τη Σητεία, οδήγησαν στην ακύρωση της πρωτοβουλίας.

Το τμήμα Σητείας κατάφερε.πριν λίγο καιρό να αποκτήσει το πολυπόθητο αυτοκίνητο που είναι απαραίτητο για την εύκολη και σίγουρη μεταφορά των εθελοντών και εθελοντριών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Παντελής Ανδρουλιδάκης στο εξαιρετικό και πολυτελές έργο προσφοράς που έχει κάνει ο πατέρας Γεώργιος Γουλιέλμος. Είναι τεράστιο το έργο του,  είναι τεράστια η προσφορά του, είπε .
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας