Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Γ. Ζερβάκης: Ναι των Δημάρχων στην υποδοχή προσφύγων σε διαμερίσματα όπως στη Σητεία, όχι σε στρατόπεδα και ξενοδοχεία

Με παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στη Σητεία αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού τα τελευταία χρόνια κινήθηκε το σκεπτικό της χθεσινής σύσκεψης των Δημάρχων της Κρήτης στη συνεδρίαση της ΠΕΔ,
με δεδομένο πως τ ενδεχόμενο νέων μετακινήσεων προσφύγων τόσο στην Κρήτη όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, σχεδιάζεται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος της Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα συνέβησαν αναφέροντας πως ο λόγος για τον οποίο συζητήθηκαν τα θέματα αυτά στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν κυρίως για να προλάβουν οι Δήμαρχοι καταστάσεις, και όχι γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος επίσημος κρατικός σχεδιασμός.
Το συμπέρασμα στο οποίο όλοι κατέληξαν είναι πως εφόσον χρειαστεί η Κρήτη θα μπορεί να συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες με το μοντέλο το οποίο ήδη λειτουργεί, όπου με ευθύνη την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, μισθώνονται διαμερίσματα σε διάφορες πόλεις. Οι Δήμοι της Κρήτης θα είναι αντίθετοι, όπως είπε, σε δημιουργία μεγάλων χώρων φιλοξενίας, είτε σε στρατόπεδα είτε σε ξενοδοχεία, αφού κοινή εκτίμηση όλων είναι πως σε τέτοιο ενδεχόμενο, όπως έχει συμβεί και αλλού, δεν θα μπορούν να εξασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης κάτι που θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.
Στη Σητεία όπως είπε αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 170 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, οι οποίοι για όσο καιρό βρίσκονται στη Σητεία δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και υπάρχει μια αρμονική συμβίωση. Κάποιοι απ’ αυτούς εργάζονται, κάποιοι αρκούνται στα χρήματα με τα οποία επιδοτούνται.
Το Μουσικό Γυμνάσιο να λειτουργήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις
Ο κ. Ζερβάκης μίλησε επίσης για όσα συνέβησαν με το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου, αναφέροντας πως από τη στιγμή που έχει επιλεγεί το Καβούσι ως τόπος λειτουργίας τους,  όλοι οφείλουν να συμβάλλουν για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα εξυπηρετεί όλο το νομό, και δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των πόλεων. Αυτό ακριβώς,  θα πρέπει να γίνει την επόμενη χρονιά, ώστε το Μουσικό Γυμνάσιο να μπορέσει να ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους όπως την μετακίνηση των μαθητών από κάθε σημείο.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι



Συνολικες προβολες σελιδας