Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης (βιντεο-φωτο)

DSC07027
Πρώτη άτυπη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Σητείας. σήμερα , που από το ξεκίνημα της έδειξε πως έχει προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής, με πολλές απόψεις να πέφτουν στο τραπέζι ,σχηματίζοντας  τους πρώτους άξονες πάνω στους οποίους θα επιχειρηθεί να τροχοδρομηθεί μια νέα πορεία για τον τουρισμό.

Για ανάδειξη της περιοχής με “στρατηγική τύπου Α”  μίλησε ο δήμαρχος και επικεφαλής της 11μελους επιτροπής , τονίζοντας πως πρέπει αν αναδειχθούν όλα  τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες του τουριστικού προϊόντος, ώστε να αναβαθμιστεί και να υπάρχει διάχυση του οικονομικού αποτελέσματος σε όλους τους πολίτες .
Το αεροδρόμιο πρέπει να είναι η προμετωπίδα μας, είπε ο Γ. Ζερβάκης που εκτίμησε πως οι προσπαθείς που καταβάλλονται είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην προσβασιμότητα και την ασφάλεια στο βόρειο και νότιο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Σητεία με τους όμορους δήμους.
Ως σημείο καμπής, χαρακτήρισε την φιλοξενία που πρέπει να χαρακτηρίζει τον τόπο και τους ανθρώπους του, από τη στιγμή που φτάνει ένας επισκέπτης στην περιοχή μέχρι την  αναχώρηση του.  ” Ο άνθρωπος που θα αισθανθεί  οτι φιλοξενείται, έχει βιωματική εμπειρία, θα ξανάρθει, θα δώσει το συν στο τουριστικό προϊόν”,πρόσθεσε.
Προβληματισμός υπήρξε από όλους τους παριστάμενους για την σωστή προβολή της Σητείας και αν αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις πω πρέπει να γίνει στροφή σε πολλές μορφές, όπως η διαδικτυακή διαφήμιση ή οι διαφημιστικές καταχωρήσεις σε διεθνή τύπο και τουριστικά έντυπα. Σε κάθε περίπτωση εκπρόσωποι της επιτροπής θα ζητήσουν ενημέρωση από τον ΟΑΣ για την τουριστική προβολή που έχει ήδη προγραμματιστεί.
Κεντρικός φορέας και στις εκθέσεις είναι για τον πρόεδρο της Επιτροπής ο άνθρωπος που θα πρέπει να έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και τη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας άπταιστα.
Στην πρώτη συνάντηση υπήρξε προβληματισμός για το πόσο ανταγωνιστικό μπορεί να είναι το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η περιοχή, σε μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ήδη διαμορφωμένη. Φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση  των εκπροσώπων των φορέων και των δημοτών, πως η προβολή της Σητειας ως μια ιδανική περιοχή για εναλλακτικό τουρισμό, είναι η σωστή κατεύθυνση.
Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της έλλειψης μιας μεγάλης τουριστικής μονάδας, κι αν αυτή η έλλειψη μπορεί να καλυφθεί από τη δημιουργία μιας “πλατφόρμας”με τη συνένωση μικρών μονάδων.
Οι προτάσεις των μελών, θα περιληφθούν στο φάκελο που θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Σητειας τη Δευτέρα, στην Περιφέρεια, που συνεδριάζει για το πρόγραμμα τουρισμού  της Κρήτης.
Την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης αποτελούν οι :
Γ. Ζερβακης , δήμαρχος, ως πρόεδρος, Κ. Λυμπερίου(εκπρόσωπος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων ), Γ. Κουτάντος (εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας), Μ. Νικητάκη (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας), Μ. Αγγελάκης (εκπρόσωπος των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας), Γ. Μπελιμπασάκης(εκπρόσωπος HATA ταξιδιωτικών γραφείων ),Ν. Τζιρβελάκης (απο τον Σύλλογο καταστημάτων Μακρύ Γυαλού ), Ιζαμπέλα Τιένγκου (απο το Σύλλογο επιχειρηματιών ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Ιτάνου), Ρ. Καμπανάκη (εκπρόσωπος γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων), Ελ. Ρένη (δημότης), Κ. Βασιλάκης (δημότης ).
Για το κάθε μέλος έχει προβλεφθεί θέση αναπληρωτή.
N.N




Πηγή : Style 100Fm

DSC07004 DSC07007 DSC07010 DSC07011 DSC07012 DSC07015 DSC07022 DSC07024 DSC07027 DSC07030 DSC07035 DSC07036

DSC07037



Συνολικες προβολες σελιδας