Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Τοξική η κριτική, το έργο μας ενδιαφέρει, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Μ. Περάκης στον STYLE100(ΗΧΗΤΙΚΟ)

67740369_10220270580695099_4695294123849023488_n
Σε γραφειοκρατικούς λόγος οφείλεται η καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων του ΔΟΚΑΣ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και το Νοέμβριο ξεκινά η πληρωμή τους από κονδύλια του δήμου, όπως  είπε στον STYLE100 και στον Κ. Γραμμενίδη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Περάκης. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε “τοξική ” την κριτική που ασκείται από την πλευρά Πατεράκη και χρέωσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή την ευθύνη, αφού όπως είπε, βιάστηκε να μεταφέρει την υπηρεσία “Βοήθεια Στο Σπίτι ” από τον ΔΟΚΑΣ στο Δήμο και μάλιστα  “φρόντισε να την τσεκουρέψει κατά 100 χιλιάδες ευρώ ” .
Αυτή η μεταφορά, οδήγησε στην ανάγκη αναμόρφωσης του προυπολογισμού και σε μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, που έφεραν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των εργαζομένων.
Ο νέος πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ  μίλησε για μια νέα λογική, όπου ρόλο έχουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. , ενώ απαντώντας στα περί “δοτού” που έχουν ειπωθεί από τον προκάτοχο του, παρουσίασε μια σειρά επιχειρημάτων (αναλυτικά στο ηχητικό ), ανάμεσα του και στην επιλογή της νέας δημοτική αρχής για έναν πρόεδρο αποδεσμευμένο από τις ευθύνες που έχει μια αντιδημαρχία.

Ως άμεσες προτεραιότητες έθεσε :
-Την λειτουργία του Ωδείου και την επίλυση του κτιριακού με μεταφορά του στην οδό Αρκαδίου .
-Την σωστή  διεξαγωγή του Geo Trial την Κυριακή, .όπως έχει σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για του χρόνου ανήγγειλε αναδιοργάνωση με την ενσωμάτωση και άλλων στοιχείων.
-Την επίλυση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί στη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Παλαίκαστρο. Υπήρξε ήδη συνάντηση και συζήτηση με το τοπικό συμβούλιο,τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον ιδιοκτήτη του σταθμού και το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση.
-Την επίλυση ποικίλλων προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί γενικά στους παιδικούς σταθμούς, μερικά από τα οποία είναι σύνθετα γι αυτό υπάρχει και συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.
-Την αποδοχή παραχώρησης του οικοπέδου στη Συκιά για το ” Αστεροσχολείο”.
-Την αποδοχή χώρων που έχουν παραχωρηθεί για αθλητικές δραστηριότητες και παράλληλα τον έλεγχο των υπαρχόντων εγκαταστάσεων για την ασφαλή  λειτουργία τους.
Ν.Ν

Πηγή : Style 100Fm




Συνολικες προβολες σελιδας