Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κτιριακό και έλλειψη ειδικού προσωπικού ταλαιπωρούν το Ειδικό Σχολείο

dretakiΧωρίς ψυχολόγο και εργοθεραπευτή λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο φέτος, που αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω αυτής της έλλειψης ειδικού προσωπικού και του χρόνιου κτιριακού προβλήματος.


Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Δρετάκη, μιλώντας στον  STYLE100, στάθηκε αποκλειστικά στα παιδιά και τη φροντίδα τους, αφήνοντας στην άκρη,προς τιμήν της, τα θέματα που απασχολούν το διδακτικό προσωπικό.
Και τα προβλήματα για τα δέκα τρία παιδιά, φαίνεται πως είναι αρκετά ,όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν εκ των ενόντων.
Το διδακτικό προσωπικό κρίνεται επαρκές, ωστόσο , η ομάδα των δέκα τριών, πρέπει και χωριστεί σε ομάδες, τάξεις, ανάλογα με την πρόοδο του καθενός .
Κι εδώ, αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η μεγάλη έλλειψη στην κτιριακή υποδομή . Ακόμα και όσα εργαστήρια υπάρχουν, που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες, έχουν με το χρόνο υποστεί φθορές, με την κυρία Δρετάκη να εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη για το πως θα είναι η κατάσταση , όταν αρχίσουν οι βροχές και οι σταγόνες αρχίζουν να πέφτουν πάνω στους μαθητές….
Το ειδικό σχολείο θα εξακολουθεί να υπάρχει στην Σητεία, εκτίμησε η κυρία Δρετάκη, βασισμένη στην αυξητική τάση που παρουσιάζεται στον πληθυσμό των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Κι όσο το σχολείο υποδέχεται νέους μαθητές, τόσο  αλλάζουν οι συνθήκες, προστίθεται μια νέα κατάσταση,όπως φέτος για παράδειγμα, υπάρχουν παιδιά που επιχειρούν να φύγουν από το χώρο του σχολείου. Οι καθηγητές παίζουν και το ρόλο του θυρωρού, του φύλακα , για να παρέχουν ασφάλεια στους σπουδαστές τους.
Το Ειδικό Σχολείο Σητείας έχει  ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Γ. Ζερβάκη, που πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, θα έχει και ουσιαστικό, με ενημέρωση για τα προβλήματα και αναζήτησή άμεσων λύσεων σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες για θέματα όπως η ασφάλεια των παίδων στο χώρο του σχολείου, η πυρασφάλεια κ.α. Θα τεθεί και το κτιριακό, για τη συμπλήρωση και άλλων εργαστηρίων και την  αντικατάσταση των υπαρχόντων προκάτ κατασκευών.
Ν.Ν

Πηγή : Style 100Fm



Συνολικες προβολες σελιδας