Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Εξοπλισμός στα αεροδρόμια της Σητείας και του Ηρακλείου

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (VCRS) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας (ATS) σε 5 διεθνείς αερολιμένες
Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και σε 13 περιφερειακούς αερολιμένες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Λήμνου, Σάμου, Χίου, Ακτίου, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Μήλου, Καρπάθου, Πάρου, Καλαμάτας, Σητείας, καθώς και στο Κέντρο Ελέγχων – Δοκιμών (ΚΗΕΜΣ) της ΥΠΑ.
Τη σχετική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» υπογράφει η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκη Δανδόλου.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και η δημόσια δαπάνη που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.749.000 €. Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 25 Μαΐου 2020 και η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2023.
Το σύνολο των παραδοτέων προκύπτει από την απαίτηση διπλών συστημάτων καταγραφής φωνής για τα πέντε μεγάλα Αεροδρόμια, σε παράλληλη λειτουργία, για επίτευξη πλήρους πλεονασμού (full redundancy).

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας