Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ο νέος Δήμαρχος Σητείας αποκαλύπτει στην ΑΝΑΤΟΛΗ τα ονόματα των συνεργατών του

Το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Σητείας, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει καθήκοντα 1η Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα, ανθρώπους που εξελέγησαν και συμμετέχουν για πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα, αλλά και από ανθρώπους που είχαν ανάλογη εμπειρία και δράση στο παρελθόν κι εκ νέου συγκέντρωσαν σταυρούς προτίμησης.
Καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο κ. Γιώργος Ζερβάκης. Έχοντας ενεργό αυτοδιοικητική παρουσία είτε ως επικεφαλής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας στο παρελθόν είτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ζερβάκης είναι ο νέος «καπετάνιος» στο τιμόνι του πλοίου που λέγεται Δήμος Σητείας.
Ο κ. Ζερβάκης ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι μετά τις εκλογές, στο διάστημα που ακολούθησε, έγιναν επαφές τόσο σε επίπεδο με τους επικεφαλής των παρατάξεων, όσο και σε επίπεδο ατόμων. «Η συγκρότηση και στελέχωση των επιτελικών θέσεων έχει αποφασιστεί καθώς και η σύνθεση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Επιτροπών. Έχουν προχωρήσει οι επαφές και οι ενημερώσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες και είμαστε έτοιμοι καθ’ όλα», σημειώνει.
Αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις γνωστοποίησε εκείνα της παράταξης της οποίας ηγείται. Επεσήμανε ότι θα ήταν καλό τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις υπόλοιπες θέσεις να ανακοινωθούν αντίστοιχα από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.
  •  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας αναλαμβάνει η κ. Ελένη Πλατανάκη. Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας τα προηγούμενα χρόνια διαθέτει μία σημαντική εμπειρία, γνωρίζει θέματα, έχει διάθεση προσφοράς και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη θέση, όπως είπε ο κ. Ζερβάκης.
  • — Αντιδήμαρχος Οικονομικών και τομέα Άρδευσης αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Μακρινάκης. «Ένας εξαίρετος επιστήμονας, εργατικός, είναι Γεωπόνος κι έχει σχέση με το αντικείμενο και είναι από τους πρώτους ανθρώπους που υπέδειξαν την αναγκαιότητα της οικονομίας και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων», επεσήμανε ο κ. Ζερβάκης.
  • — Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας θα τοποθετηθούν μέλη των άλλων παρατάξεων. Ο νέος Δήμαρχος σημείωσε: «Εκτιμώ ότι οι επιλογές ήταν οι καλύτερες δυνατές. Δεν θα προχωρήσω σε ονοματολογία επειδή υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και θα ήθελα να δώσω το δικαίωμα στους επικεφαλής των παρατάξεων τους να τους ανακοινώσουν εκείνοι».

Οι άλλες θέσεις
Καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να αναλάβει η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Γιαννακάκη, Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ ο κ. Μιχάλης Περάκης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Συλιγαρδάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης.
Στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Πρόεδρος θα αναλάβει ο κ. Ζερβάκης ενώ καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Νίκος Διαλυνάς. «Ο ΟΑΣ», τόνισε ο κ. Ζερβάκης, «είναι ένα επιτελικό εργαλείο του Δήμου έχοντας δυνατότητες, αυτοτέλεια, αυτονομία και πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του τόπου και των πολιτών. Με εμπιστοσύνη, διαφάνεια και δικαιοσύνη θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα είμαστε μία ομάδα ατόμων κι όχι τα άτομα που θα αποτελούν μία ομάδα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας