Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στους Αρμένους Σητείας

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος σπηλαιώδης Ιερός Ναός στους Αρμένους Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο του Παρακλήτου  που ήλθε για να πραγματοποιηθούν οι επαγγελίες του Κυρίου, ότι δεν θα άφηνε ορφανούς τους φοβισμένους και αγραμμάτους μαθητές και μετέπειτα Αποστόλους και διαπρύσιους κήρυκες του Ευαγγελίου Του. Επίσης, αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, σημειώνοντας ότι χορηγεί άπειρα ουράνια αγαθά, ευχήθηκε δε σε όλους τον φωτισμό, την χάρη και τη δρόσο Του.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και εκκλησιάσθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης και  νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σητείας.

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας