Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Σ.Δ.Ε.Σητείας - ενημερωτική συνάντηση με τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της δεύτερης διαθεματικής εργασίας, με το Γεωπάρκο Σητείας.

Στόχος του συγκεκριμένου project, το οποίο έχει τίτλο «Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας», είναι να ενημερωθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά το Φυσικό Πάρκο Σητείας, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ πλούσια γεωκληρονομιά.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενημερωτική συνάντηση με τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας, τον κ. Βαγγέλη Περάκη. Ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού μας πλούτου που, σε συνδυασμό με το ποικίλο ανθρωπογενές και πολιτιστικό μας απόθεμα, δημιουργούν έναν τόπο ελκυστικό για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επενδυτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει το Γεωπάρκο Σητείας και έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού, αλλά και στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και της Λέσβου.
Ο Συντονιστής του Γεωπάρκου Σητείας  επισήμανε την ανάγκη για αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το Γεωπάρκο τόσο στον τομέα του τουρισμού με τις πολυάριθμες δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες – όσο και στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Περάκης απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Περάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της διαθεματικής μας εργασίας, καθώς και για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσε και θα συνεχίσει να κάνει μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας


Συνολικες προβολες σελιδας