Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Την  Παρασκευή 10 Μαΐου το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» είχε την τιμή να φιλοξενήσει στον χώρο του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Σητείας
τους εφτά δημοσιογράφους και τον φωτορεπόρτερ που επισκέφτηκαν την περιοχή μας, στο πλαίσιο του παραδοτέου 6.2.4. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ», της Πράξης με τίτλο “ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS” και ακρωνύμιο “GEO-IN”. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Μ.Φ.Ι.Κ., το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους ΛΤΔ και το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020. 
Στο πλαίσιο της συνάντησής μας, οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Λ.Ι.Μ.Σ. και να συζητήσουν μαζί μας θέματα που σχετίζονταν τόσο με τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας, όσο και με την ανάγκη προβολής και στήριξης του Μουσείου μας. Επίσης, ενημερώθηκαν σχετικά με το πολύ μεγάλο και σπουδαίο έργο που έχει προσφέρει ο Σύλλογος από το 1933 έως και σήμερα στην επαρχία μας.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» στηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις του Γεωπάρκου Σητείας ως επίσημος Εταίρος, έχοντας μία άψογη συνεργασία με τον Συντονιστή Γεωπάρκου Σητείας, κ. Περάκη Βαγγέλη.  



Συνολικες προβολες σελιδας