Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ο καιρός μας κάνει «νούμερα» - Σήμερα αστάθεια και από αύριο «θερμή εισβολή» με 32αρια

ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΕΣΤΗ - ΚΑΙΡΟΣ - ΚΟΠΕΛΑ - ΚΑΥΣΩΝΑΣ Καλό καιρικό Σαββατοκύριακο ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν υψηλές τιμές, ξεπερνώντας ακόμη και τους 32οC


Τι κι αν το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες τα τελευταία 24ωρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, παραμένει και σήμερα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, στην Κρήτη περιορισμένης έκτασης;
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, η αστάθεια μόνο για σήμερα, γιατί από αύριο αναμένεται “θερμή εισβολή” στην Κρήτη, η οποία σταδιακά μέχρι την Τρίτη θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα ύψη ενώ θα υπάρξει και μεταφορά σκόνης στο νησί, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί πιθανώς - επίσης - την Τρίτη.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, σήμερα «αναμένεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια για την Ανατολική Κρήτη, ενώ στα δυτικά θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σημειωθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή κατά τόπους. Οι νεφώσεις αυτές θα κάνουν αργότερα την εμφάνισή τους και ανατολικότερα, αλλά η πιθανότητα για κάποια ασθενή, έστω παροδική βροχή είναι αρκετά μικρή.
Οι άνεμοι στα βόρεια τμήματα του νησιού θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες (στα νότια, όμως, θα είναι γενικά από νότιες διευθύνσεις), ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε όλα τα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ανοιξιάτικα επίπεδα για τις βραδινές ώρες, με την ελάχιστη γύρω από τους 12 έως 14οC (στην ενδοχώρα και σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι κάτω από τους 10οC), ενώ η μέγιστη τιμή της θα κυμανθεί γύρω από τους 22οC».
Σάββατο
Εξάλλου, για αύριο προβλέπεται «πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα κυμαίνονται στα 2 με 3 και κατά τόπους έως και τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής (σ.σ. τα σημερινά).
Κυριακή
Καλός θα είναι ο καιρός και για την Κυριακή, με ηλιοφάνεια το πρωί, ενώ μετά το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες έως και νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με την έντασή τους και πάλι να κυμαίνεται στα 3 με 4 μποφόρ. Λόγω της θερμής εισβολής από τα νότια, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να κορυφώνονται στους 30οC. Αν και οι θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα θα είναι καλοκαιρινές, οι θερμοκρασίες στη θάλασσα διατηρούνται στα φυσιολογικά για την εποχή τους επίπεδα, με μια διακύμανση στους 18 έως και 20οC».
Δευτέρα - Τρίτη
Όπως επισημαίνει ο Μανόλης Λέκκας, «η καλοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, με τους ανέμους να διατηρούν τη νότια τάση τους, και πιθανώς να ενισχυθούν λίγο περισσότερο την ερχόμενη Τρίτη, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν υψηλές τιμές, ξεπερνώντας μάλιστα κατά τόπους, στη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και τους 32οC». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στην Κρήτη, η οποία σταδιακά από την Κυριακή και έπειτα «αναμένεται να προκαλέσει μια θολότητα στην ατμόσφαιρα, που θα είναι πιο έντονη πιθανώς την Τρίτη».

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας