Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Δύσκολη θα είναι η καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Σητείας

Ενημερωτική συνάντηση για την περιουσιακή κατάσταση του Δήμου στο πλαίσιο της απαιτούμενης διαδικασίας για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου πραγματοποίησε η αρμόδια επιτροπή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κτηματολογίου κ. Εμμ. Συλιγνάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Παύλος Χριστοδουλάκης. Αναλύθηκαν οι εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων προκειμένου, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, να κατατεθούν εμπρόθεσμα οι δηλώσεις και να κατοχυρωθεί η περιουσιακή κατάσταση του Δήμου.
«Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί συντονισμό ενεργειών, προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν. Επίσης και του σύντομου χρονικού διαστήματος όπως προσδιορίζεται από το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου.
Στους παρόντες Προέδρους παραδόθηκε η καταγραφή των παγίων περιουσιακών στοιχείων, που υπάρχει στο Δήμο, ώστε, να συμπληρωθεί όπου χρειάζεται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και να προχωρήσει η κατάθεση των αιτήσεων», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι δυσκολίες στις Δημοτικές Ενότητες
«Είναι», συνέχισε, «ενέργειες που πρώτη φορά λαμβάνουν χώρα, υπάρχουν προβλήματα, δυσκολίες δεδομένου ότι στη Δημοτική Ενότητα Ανάληψης δεν έχουμε καταγεγραμμένα περιουσιακά στοιχεία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ελπίζουμε να ξεπεράσουμε. Τα περιουσιακά στοιχεία της Δ.Ε. Ανάληψης υπάρχουν στο Δήμο Ιεράπετρας από όπου πρέπει να αναζητηθούν.
Επίσης είναι απαραίτητη η πλήρης συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και των αρμοδίων υπαλλήλων από την πλευρά του Δήμου (Πολιτικός Μηχανικός, Διοικητική υπάλληλος) προκειμένου να αποτυπωθούν στο Goggle Earth όλες οι ιδιοκτησίες του Δήμου. Άρα η συμβολή των Προέδρων είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει επίσης να ληφθούν τα συμβόλαια από το Υποθηκοφυλακείο και να γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται.
Δυσκολίες δημιουργεί η πίεση του χρόνου, αλλά και ο αριθμός των οικοπέδων- εκ των οποίων κάποια αδιευκρίνιστα. Υπάρχουν δηλαδή στο μητρώο του Δήμου περιουσιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα κάποια στη Δ.Ε. Λεύκης χωρίς να είναι διευκρινισμένο σε ποιό χωριό βρίσκονται. Επομένως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα. Εκτιμάται επίσης ότι ίσως να μην είναι καταγεγραμμένες όλες οι ιδιοκτησίες, εξ’ ου και είναι απαραίτητη η συνδρομή των Προέδρων για την καταγραφή πλήρως των στοιχείων της κάθε κοινότητας.
Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους Προέδρους να συνεργαστούν, ιδιαίτερα όσους δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση να επικοινωνήσουν με το Δήμο να ενημερωθούν και να κάνουμε όλοι ό,τι χρειάζεται για να γίνει η διαδικασία του κτηματολογίου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για το Δήμο μας».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας