Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η επίσκεψη του Υπουργού, ο εκνευρισμός, και οι πλούσιοι αγρότες της Ιεράπετρας

«Θα τους πάρει και θα του σηκώσει για τις πριβέ συναντήσεις!». Αυτό ήταν το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Προϊστάκη, στο Ράδιο Λασίθι, για την συνάντηση που έγινε νωρίτερα στην Ιεράπετρα με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την οποία κανείς δεν προσκλήθηκε, όμως κάποιοι τελικά συνάντησαν τον Υπουργό.

Το σχόλιο αυτό, όπως και άλλα παράπονα, έγιναν από τον ίδιο και στον βουλευτή Μ. Θραψανιώτη και στον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καλλιντέρη, έξω από το Μελίνα Μερκούρη.
Kαι ο λόγος βέβαια έχει να κάνει, με το αν τέθηκαν τα ουσιαστικά ζητήματα της περιοχής αλλά και κατά πόσο υπήρξε πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις. «Έθεσε κανείς στη συνάντηση το θέμα του Χωροταξικού; Εκεί για τον τουρισμού προβλέπονται επενδύσεις μόνο πολύ μεγάλες. Βλέπουμε πως ο Υπουργός ενδιαφέρεται για τις πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νομό. Οι μικρότεροι αποκλείονται, μίλησε κανείς για αυτά;»
Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος των Συλλόγου Ξενοδόχων Νοτιοανατολικής Κρήτης, και όπως λέει ο ίδιος πήγε απρόσκλητος, με δική του πρωτοβουλία για να θέσει βασικά ζητήματα του τουρισμού. Αποτέλεσμα ήταν να «χάσουμε το χρόνο μας» όπως είπε, αφού ο Υπουργός απαντούσε, μάλλον χωρίς να έχει ακούσει τα ερωτήματα, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στα μνημόνια, χωρίς τελικά καμία ουσιαστική απάντηση.
«Εμείς πάντως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Στον τουρισμό που πάει καλά έχουν πέσει όλα τα βάρη, θα έρθει μια μέρα που θα σηκωθούμε ένα πρωί και θα δούμε πως ο τουρισμός στην Ελλάδα θα έχει βγει εκτός παιχνιδιού αφού θα είναι πανάκριβος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.
Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας, Χρύσα Χατζημαρκάκη η οποία τόνισε πως εξαρχής δεν υπήρχε καμιά απαίτηση από τη συγκεκριμένη συνάντηση η οποία, όπως λέει, καλό ήταν που έγινε και βρέθηκε στην Ιεράπετρα ο Υπουργός, αφού συνήθως οι περισσότεροι σταματούν στον Άγιο Νικόλαο,  όμως η συνάντηση με τον Δήμαρχο ήταν περισσότερο εθυμοτυπική, παρά ουσίας.
«Ο Υπουργός έλαβε ένα υπόμνημα εκ μέρους του Δήμου, δεν ξέρω όμως αν λάβουμε απαντήσεις. Δεν είμαι σίγουρη ακόμη και αν σημείωναν αυτά που λέγαμε», ανέφερε η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως για άλλη μια φορά σε επίσκεψη κυβερνητικού παράγοντα φάνηκε να υπάρχει η αντίληψη πως η Ιεράπετρα είναι μια πολύ πλούσια πόλη λόγω των αγροτών και της χαμηλής ανεργίας και έτσι δεν δίνεται βάρος στα προβλήματα με τα χρέη για παράδειγμα που έχουν πάρα πολλοί αγρότες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
«Δεν μπορούν οι αγρότες να αντιμετωπίζονται ως πλούσιοι επιχειρηματίες, επειδή δεν είναι άνεργοι. Αυτή είναι η αίσθηση που είχαμε από τη συνάντηση, και ότι γενικά όλα πάνε καλά», τόνισε η κ. Χατζημαρκάκη.
Mαζί με όλα αυτά υπήρξε και το σχόλιο εκ μέρους του κυβερνητικού βουλευτή για τον αδικημένο Άγιο Νικόλαο, και κάπως έτσι πέρασε, αυτή η επίσκεψη του κ. Παπαδημητρίου στην Ιεράπετρα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας