Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κρήτη με τριπλό συμβολισμό

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΑΝΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
Μπορεί το προηγούμενο Σάββατο να μην κατάφερε τελικά να μεταβεί στα Χανιά ένεκα της έκτακτης κατάστασης με την κακοκαιρία και τις "φονικές" καταστροφές στην περιοχή της Μάντρας, σήμερα όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται κανονικά στη Σητεία για να γιορτάσει μαζί με την τοπική κοινωνία την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον εορτασμό της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σητείας, σε μια επίσκεψη μάλιστα στο ανατολικό άκρο του νησιού που έχει τριπλό συμβολισμό.
Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στη Σητεία την ημέρα του εορτασμού της πολιούχου της έρχεται καταρχήν να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ κλήρου και λαού. Θα ενδυναμώσει, επίσης, την ανάδειξη της Σητείας ως πόλης του ελαιολάδου - με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - με μια μάλιστα άκρως συμβολική κίνηση, όπως το φύτεμα μιας ελιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος θα στείλει μήνυμα στήριξης στις περιφερειακές δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω της επίσκεψής του στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης...
Αναλυτικότερα, στη Σητεία αναμένεται αεροπορικώς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια πανηγυρικού χαρακτήρα επίσκεψη, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδας της πόλης. Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, ενώ θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη μετά από σχετική πρόσκληση της δημοτικής Αρχής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο "Βιτσέντζος Κορνάρος" της Σητείας στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από το Λασιθιώτη υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης για την επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατεί ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στην κεντρική πλατεία της Σητείας για την πραγματοποίηση μιας συμβολικής τελετής, στη διάρκεια της οποίας θα φυτέψει μια ελιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα έχει αναρτηθεί και αναμνηστική πλακέτα.
Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου θα είναι το Δημοτικό Μέγαρο, όπου στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Σητείας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί, μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, και στη 1 το μεσημέρι τη Μονή Τοπλού.
Στις 2 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραχωρήσει προς τιμήν του ο "οικοδεσπότης" δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα από το αεροδρόμιο Σητείας στις 3:30 το απόγευμα...
Η απόφαση ανακήρυξης

Επίτιμος δημότης Σητείας
Η απόφαση ανακήρυξης του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας σε επίτιμο δημότη Σητείας πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, εισηγούμενος το θέμα, ανέφερε στο σώμα: «Θεωρώ ότι η παρουσία του θα τιμήσει και θα λαμπρύνει την εορτή της πολιούχου μας, μια που σπάνια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στο θρησκευτικό εορτασμό πολιούχου μιας πόλης. Συνήθως συμμετέχει στον εορτασμό άλλων γεγονότων, όχι σε καθαρά θρησκευτική εκδήλωση. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή όχι μόνο για το λαό της Σητείας, αλλά και για τον κλήρο της περιοχής μας, διότι θα συνεορτάσουμε μαζί την εορτή της Αγίας Αικατερίνης».
Όπως μάλιστα γνωστοποίησε ο κ. Πατεράκης, «σχηματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναδείξει κάποια θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η επίσκεψη του προέδρου στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας, με σκοπό την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγει και να δώσουμε και κάποια μηνύματα μέσω της παρουσίας του προέδρου, ότι το Τμήμα είναι στη Σητεία, η οποία είναι η έδρα της Σχολής στην οποία ανήκει το Τμήμα, το οποίο και θα παραμείνει στη Σητεία. Επιπλέον, με στόχο να γνωρίσει ο κ. Παυλόπουλος τα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής, έγινε αποδεκτή η πρόταση να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στο ιστορικό Μοναστήρι του Τοπλού»...
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας