Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Συγκινεί η ανταπόκριση Ιεραπετριτών, βοήθεια στους πληγέντες

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ- ΜΑΝΔΡΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Ολοκληρώνεται σήμερα στις 3:00 το μεσημέρι η πρώτη εξόρμηση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, που θα έχει προορισμό το Δήμο Μάνδρας, από όπου θα γίνει η δωρεάν διανομή σε όλες εκείνες τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από της φονικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας.

Η συμμετοχή των Ιεραπετριτών στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας και του Δήμου Ιεράπετρας, είναι συγκινητική, καθώς εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άντρες έσπευσαν να προσφέρουν τη μικρή τους βοήθεια στον πλημμυροπαθή συνάνθρωπο που βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη λάσπη στο ξεκίνημα του χειμώνα.
«Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε στη συνάντηση  που είχαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμμβουλίου Ιεράπετρας, στην οποία συμμετείχαν η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, να οργανώσουμε την πρώτη προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
Τα είδη που θα προσφέρει ο κόσμος θα συγκεντρώνονται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας  από το πρωί μέχρι τις 3.00μ.μ. της Τρίτης 21 Νοεμβρίου.
Την προσπάθεια στηρίζουν, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο  Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Καφέ και Εστίασης, και η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην μεταφορική εταιρεία του κ. Σίλα Λουτσέτη, η οποία θα μεταφέρει  δωρεάν τα συγκεντρωμένα είδη πρώτης ανάγκης στη Δυτική Αττική», μας είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ Ηλίας Νταραράς.

Ελάχιστη ένδειξη ανθρωπιάς
Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, τους Φορείς και τις εθελοντικές ομάδες της Ιεράπετρας συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και στη συστράτευση όλων για την συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ως ελάχιστη ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς  κατοίκους Μάνδρας Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τη φονική πλημμύρα των προηγουμένων ημερών και τα νοικοκυριά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Η συγκέντρωση αφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας συσκευασμένα, κυρίως κονσέρβες, γάλα, κρουασάν, φρυγανιές, μπισκότα, και χυμούς, καθώς επίσης και φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όπως γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αναλγητικά, βαμβάκι, μάσκες κλπ.

Είδη ένδυσης, όπως  κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια και όχι ρούχα
Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας όπως, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά κουζίνας, χαρτιά υγείας, σαμπουάν, πάνες για μωρά, καθαριστικά, απορρυπαντικά, σφουγγάρια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια, κουβάδες, λάστιχα ποτίσματος, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, πλαστικά γάντια κλπ.
Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών  γίνεται και σε κάθε Ενορία της Ιεράπετρας. Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, μπορεί να παραδώσει στον Ιερέα της Ενορίας του, οτιδήποτε από τα παραπάνω είδη επιθυμεί . Στη συνέχεια όλα τα συγκεντρωμένα είδη θα συσκευασθούν κατάλληλα και από κει θα μεταφερθούν μαζί με όσα θα συγκεντρώσουν οι υπόλοιποι φορείς στον προορισμό τους, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας