Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε  κατάλληλα τον θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Γ. Αβρονιδάκη και Μαρίας Σταυρακάκη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου, επισημαίνοντας τα οδυνηρά αποτελέσμα του εγωισμού, του υλιστικού φρονήματος και της απληστίας του ανθρώπου που ζει και θησαυρίζει υλικά αγαθά μόνο για τον εαυτό του και «μη εις Θεόν πλουτών».
Όπως τόνισε, μόνο ο πνευματικός πλούτος, που είναι  η απόκτηση των αρετών και η εκπλήρωση στη ζωή μας του θελήματος του πάνσοφου Δημιουργού και Δωρεοδότη των πάντων Τριαδικού Θεού, δεν επηρεάζεται από καμιά οικονομική κρίση ή άλλο αστάθμητο ανθρώπινο παράγοντα διότι αποταμιεύεται στην Τράπεζα του Ουρανού, «όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν».
Επομένως, ο άνθρωπος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του και να βρει τη χρυσή τομή της μεσότητας και του μέτρου, ώστε να μην εγκλωβίζεται με την απολυτοποίηση της ύλης, αλλά να πορεύεται δοξολογικά και να χαίρεται τη ζωή του, μοιράζοντας αγάπη στον συνάνθρωπό του, κατέληξε ο Σεβασμιότατος.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και Αιδεσιμώτατος Σκευοφύλακας π. Μιχαήλ Θαλασσινός και παρέστη πλήθος πιστών από την πόλη της Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας