Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Να βοηθήσουμε μια μαμά και το παιδί της να αποκτήσουν κατάλληλο σπίτι

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας και η Πρόεδρός του κ. Γωγώ Φραγκιαδάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς την τοπική κοινωνία να βοηθήσει ώστε μία μητέρα με το 9χρονο παιδί της να αποκτήσουν ένα σπίτι κατάλληλο.

Πρόκειται για μία μητέρα που ζει με το παιδί της στην Σητεία προσπαθώντας να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες. Η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που δεν της επιτρέπει να εργαστεί. Παράλληλα λόγω της γραφειοκρατίας -είναι αλλοδαπή από χώρα εκτός Ε.Ε.- παρατηρείται καθυστέρηση και «δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά της», όπως εξήγησε η κ. Φραγκιαδάκη με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει ούτε κάποιο κοινωνικό επίδομα. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στη μητέρα και στο παιδί, όμως χάρις τη βοήθεια ήδη πολλών ανθρώπων και φορέων, που επιδεικνύουν έμπρακτη συμπαράσταση, μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας τους στηρίζει εδώ και περίπου ένα χρόνο κυρίως στην σίτιση.
«Το μεγάλο όμως πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό της στέγασης», τόνισε η κ. Φραγκιαδάκη, «δεδομένου ότι μέχρι τώρα ζουν σε ένα σπίτι όπου φιλοξενούνται, όμως αυτό δεν φαίνεται εύκολο να συνεχιστεί. Την ίδια ώρα το τωρινό τους σπίτι είναι παλιό, αλλά συγχρόνως ακατάλληλο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε να κάνει μπάνιο το παιδί. Είναι αναγκαίο λοιπόν να βρεθεί ένα άλλο σπίτι κοντά στο σχολείο του παιδιού, όπου είτε θα φιλοξενηθεί με την μητέρα του, είτε θα πρέπει να καταβάλλεται ένα πολύ μικρό αντίτιμο για να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Μάλιστα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εθελοντές να βοηθήσουν ώστε ακόμα και κάποιες εργασίες να χρειάζονται, να τις κάνουν οι ίδιοι ώστε επιτέλους μητέρα και παιδί να αποκτήσουν μία κατάλληλη στέγη». Άλλωστε πλησιάζει και ο χειμώνας.
«Εμείς ως Εθελοντικό Κοινωνικό Παντοπωλείο ενεργοποιηθήκαμε θεωρώντας ότι πρέπει όλοι, η τοπική μας κοινωνία να δείξει για άλλη μία φορά την ανθρωπιά της και να βοηθήσει την μητέρα με το παιδί της. Γνωρίζουμε ήδη ότι δέχονται μεγάλη στήριξη από πολλούς ανθρώπους, από το σχολείο, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καταστήματα της περιοχής, από τους γείτονες κλπ. Ελπίζουμε να βρεθεί ένα σπίτι για να μείνουν πριν ξεκινήσει ο χειμώνας και να συνεχίζουν να βοηθούν όσοι μπορούν κι επιθυμούν για να έχουν μία καλύτερη ζωή η μητέρα με το παιδί της», κατέληξε η κ. Φραγκιαδάκη.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας