Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Νεκρός βρέθηκε αγνοούμενος Γιάννης Χλουβεράκης - Η πρώτη Εκτίμηση

ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΤΕΙΑ
Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του 83χρονου Γιάννη Χλουβεράκη που ήταν αγνοούμενος από τις 8 Μαΐου στο Παλαίκαστρο Σητείας.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, βρέθηκε νεκρός απο κάτοικο της περιοχής, σε βραχώδες ύψωμα, σε μια δυσπρόσιτη τοποθεσία κοντά στην παραλία της Χιώνας.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση της ανάσυρσης και της μεταφοράς της σορού του 83χρονου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
Στην δύσκολη αυτή επιχείρηση της μεταφοράς της σορού του Γιάννη Χλουβεράκη, που βρέθηκε στη θέση Κάβο Πλάκο, κοντά στην παραλία της Χιώνας, αυτοκίνητο δεν μπορούσε να προσεγγίσει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.
https://www.facebook.com/SitiaNea/Σε αυτή τη θέση δεν είχαν γίνει έρευνες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, γιατί θεωρήθηκε ότι σε αυτό το μέρος, είναι αδύνατον να περάσει κάποιος άνθρωπος και μάλιστα ηλικιωμένος.
Αστυνομικοί με επικεφαλής τον υποδιοικητή του Α.Τ. Σητείας Μανόλη Βουτυράκη και τέσσερις πυροσβέστες με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Κλιμακίου Σητείας της Π.Υ., επιπυραγό Παύλο Καπετανάκη, ξεκίνησαν στις 9 το πρωί της Τετάρτης την επιχείρηση προσέγγισης του Κάβο Πλάκο, της τοποθέτησης της σορού σε ειδικό σάκο και φορείο, καθώς και της μεταφοράς της σορού, γύρω στο ένα χιλιόμετρο μακριά, σε σημείο όπου μπορούσε να πλησιάσει αυτοκίνητο.

Τι τον οδήγησε σε τόσο δύσβατη περιοχή;
Το σημείο αυτό απέχει πάρα πολύ από τα σημεία όπου συνήθιζε να πηγαίνει ο ηλικιωμένος και από τα σημεία όπου ήταν τα κτήματα του.
Την ημέρα της εξαφάνισης του, είχε φύγει από το σπίτι του για να κλαδέψει κάποια δέντρα αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος στα κτήματα του.
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ακόμη, τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε σε μια τόσο δύσβατη δυσπρόσιτη και βραχώδη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα του Γιάννη Χλουβεράκη, αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειας του, από τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης του.
Ήταν ξαπλωμένος σε πλάγια θέση, σε σημείο που είχε επιλέξει πιθανότατα ο ίδιος και είχε ρίξει πάνω του τη ζακέτα του, ίσως για να προφυλαχτεί από τον ήλιο.

Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση
Οι πρώτες εντυπώσεις των ανθρώπων που τον είδαν, χωρίς να φέρει στα ρούχα του σημάδια αιμορραγίας από πτώση ή από ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια, είναι πιο κοντά στην άποψη ότι, ο θάνατος του προήλθε από παθολογικά αίτια.
Την ασφαλή απάντηση ωστόσο για την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο του, θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση και οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργούν οι ιατροδικαστές του ΠΑΓΝΗ, στην αρμόδια υπηρεσία του οποίου, μεταφέρθηκε το πτώμα του 83χρονου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Την είδηση της εύρεσης της σορού του Γιάννη Χλουβεράκη που δίνει τέλος στην αγωνία των οικείων του, που τον αναζητούν εδώ και 58 ημέρες, επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Παπαδάκης.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας