Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Θεαματική η αύξηση της κίνησης στη Σητεία με τις δύο πτήσεις από τη Σκανδιναβία

Θετικά ξεκίνησε και εξελίσσεται για την περιοχή της Σητείας η τουριστική σεζόν.
Σημαντικός παράγοντας είναι και η έναρξη από τα μέσα περίπου Μαΐου πτήσεων τσάρτερ από την Σουηδία και την Δανία. Οι πτήσεις τσάρτερ επιφέρουν αύξηση στις αφίξεις στα ξενοδοχεία που «φιλοξενούν» τους επισκέπτες έως και 50%.

«Είναι γεγονός», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, «ότι η φετινή σαιζόν είναι διαφορετική κατά τι προς το καλύτερο. Πράγματι φέτος η καλοκαιρινή Σητεία είναι πιο “ζωντανή”, αφού αρκετοί -πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τώρα της περιοχής- είναι οι τουρίστες που κυκλοφορούν στην πόλη κι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην ευρύτερη περιοχή.
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Η σαιζόν φέτος ξεκίνησε καλά, ειδικά από τις 14 Μαΐου, που είχαμε την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου από την Σουηδία, τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την περιοχή μας. Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει συμβόλαια με το γραφείο “Apollo” καταγράφεται αύξηση αφίξεων κατά 50%. Στα υπόλοιπα η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περυσινά. Η εικόνα φέτος είναι διαφορετική αφού από το Μάιο υπάρχει κίνηση στην περιοχή, η οποία ως τώρα εμφανιζόταν κυρίως το διάστημα Ιουλίου, Αυγούστου και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου».
«Σημαντικό παράλληλα», συνέχισε, «είναι το γεγονός ότι οι Σκανδιναβοί επισκέπτες των δύο πτήσεων τσάρτερ που διαμένουν στις περιοχές της Σητείας, του Παλαικάστρου και του Μακρύ Γιαλού, δεν είναι πελάτες “all inclusive”. Στα ξενοδοχεία που διαμένουν προσφέρεται μόνο το πρωινό, οπότε ελεύθεροι εκείνοι επιλέγουν πού θα πάνε για το φαγητό, τον καφέ, το ποτό τους κλπ.
Αυτό σημαίνει ότι κινούνται και οι υπόλοιποι κλάδοι του τουρισμού και κυρίως τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, κάτι που ιδιαίτερα στις εποχές που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας