Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Με προβλήματα το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Με ένα μήνα καθυστέρηση ξεκίνησε το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο Ν. Λασιθίου. Η καθυστέρηση αποδίδεται στις μεταβολές στο θεσμικό καθεστώς και στις διαδικασίες προμηθειών και συμβάσεων του δημοσίου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν δύο υπολειμματικοί ψεκασμοί, από το περυσινό πρόγραμμα. Το ΚΕΛΠΝΟ και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο που παρακολουθούν και καταγράφουν την εξέλιξη των κουνουπιών, διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα τα κουνούπια διατήρησαν τους πληθυσμούς τους.
«Οι τελευταίες όψιμες βροχές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες επιδείνωσαν περαιτέρω το πρόβλημα με συνέπεια να έχουμε τώρα πιο ανθεκτικά κουνούπια στην καταπολέμησή τους…», δήλωσε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη. Εξήγησε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ξεκίνησε 30 Μαΐου. Στη Σητεία και στην Ιεράπετρα εξελίσσεται κανονικά. Στον Άγιο Νικόλαο, έχει προκύψει διακοπή του από ένα συμπτωματικό γεγονός, ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο συνεργείο του εργολάβου, με αποτέλεσμα να μη γίνουν ψεκασμοί στην ευρύτερη περιοχή, 12, 13, 14 και 15 Ιουνίου, ενώ θα έπρεπε να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, όσοι από τους ψεκασμούς δεν γίνουν στα τακτά χρονικά διαστήματα που ορίζει το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν μόλις ο εργολάβος επιλύσει το πρόβλημα του μέσου μετακίνησης του συνεργείου του.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας