Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για τις απολύσεις στους «Βιοκαλλιεργητές»

Σε δύσκολους δρόμους αντιπαράθεσης φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση των απολυμένων της εταιρείας «Βιοκαλλιεργητές Σητείας», αφού μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη που ακολούθησε την σύντομη σε διάρκεια, δεύτερη τριμερή συνάντηση, αποδείχτηκε πως η οριστική ρήξη είναι γεγονός με την εταιρεία να θέτει όρους και μόνο για επιστροφή ορισμένων από τους απολυμένους.

Το θέμα αρχίζει πλέον να λαμβάνει πανελλήνια διάσταση και μετά την παραπομπή του στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, η ΓΣΕΕ με χθεσινή ανακοίνωση κλιμάκωσε την αντιπαράθεση και προχώρησε σε ξεκάθαρη καταδίκη της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως τόσο το υπουργείο όσο και η Εργατική Συνομοσπονδία της χώρας ταυτίζονται σε μία θέση: Η εταιρεία «παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε σε απολύσεις και διώξεις εργαζομένων, μόνο και μόνο γιατί προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου». Μάλιστα αυξάνοντας την πίεση η ΓΣΕΕ ζητά από το Υπουργείο, «να δοθεί οριστικό τέλος στην αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων εκείνων που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα».
Παράλληλα, οι απολυμένοι συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Κατά την χθεσινή συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, φάνηκε πως οι απολυμένοι από την «Βιοκαλλιεργητές Σητείας» είχαν να στείλουν ένα και μοναδικό μήνυμα: Πρώτη τους επιθυμία είναι να τελειώσουν όλα ομαλά και να επιστρέψουν στη δουλειά τους χωρίς προβλήματα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας