Τρίτη 9 Μαΐου 2017

O Μίμης Ανδρουλάκης συζήτησε με πολίτες της Σητείας

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο «Πολύκεντρο» του Δήμου Σητείας. Με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων του «Ταξίδι Μέλιτος» και «Δυο μόνο δάκρυα» ο Μίμης Ανδρουλάκης συναντήθηκε και συζήτησε με πολίτες της Σητείας.

Με την παρουσία τους τον τίμησαν αρκετοί φίλοι του που μίλησαν με θερμά λόγια για το συγγραφικό του έργο, αλλά και την ξεχωριστή προσωπικότητά του. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Σητείας.
Τα βιβλία παρουσίασαν οι φιλόλογοι κ. Σοφία Φουστέρη και Μιλτιάδης Παπαδάκης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Ανηψητάκης, που, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την συμμετοχή και τον ρόλο του στην εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας από τους φανατικούς ακροατές του κ. Ανδρουλάκη.
Το «Ταξίδι Μέλιτος» «είναι μία απόκρυφη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου, ένα σπάνιο ταξίδι μέλιτος εν μέσω μικρασιατικής εκστρατείας.  Όλα είναι ακριβή, αλλά υπάρχει βέβαια και η μυθοπλασία», εξήγησε ο συγγραφέας.
Το «Δύο μόνο δάκρυα» «είναι επίσης ένα βιβλίο με έντονη παρουσία πάντα της Κρήτης. Η Κρήτη έτσι κι αλλιώς έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αρχίζω όχι από το οικείο, την ανατολική Κρήτη, αλλά από τη δυτική. Γιατί το οικείο σε περιορίζει. Τα περισσότερα βιβλία που έχω γράψει έχουν σχέση με τη δυτική Κρήτη μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας