Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

oge1-309k7v68bm1fqsbj5jl4ay
131 χρόνια από τη ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, συνεχίζουμε. Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά!

Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι/ες, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, πάνω στο σχολείο των διαφοροποιημένων αποσπασματικών πληροφοριών και των δεξιοτήτων, χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο σχολείο της υποχρηματοδότησης και των χορηγών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα.
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη .
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Απαιτούμε:
ü Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
ü Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
ü Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σητείας στις 10 π.μ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας