Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Το Σεπτέμβριο του 2018 θα ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ στις Γούρνες

Το 40% του συνολικού έργου έχει ολοκληρωθεί στο τμήμα του ΒΟΑΚ από τις Γούρνες έως τη Χερσόνησο. Το εννέα χιλιομέτρων τμήμα του ΒΟΑΚ που δόθηκε χθες στην κυκλοφορία, αποτελεί ένα κρίσιμο τμήμα του δρόμου απ’ όπου διέρχεται όλος ο τουρισμός της Ανατολικής Κρήτης, ακολουθώντας και το φετινό καλοκαίρι τις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν χθες κατά το άνοιγμα του δρόμου.

Το συνολικό έργο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Δημήτρης Κουνενάκης, μετά από την διαβεβαίωση της εργολήπτριας εταιρείας, θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2018, αλλά η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα θεωρείται ικανοποιητική.
«Προβλέπεται να κλείσει ξανά ο δρόμος τέλος της σεζόν κι όπως είπαν οι εργολάβοι το πέρας του έργου θα είναι το Σεπτέμβριο του 2018. Επίσης, υπάρχει ένα τμήμα που κάνει ανασκαφές η Αρχαιολογία και το οποίο είπαν πως μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν τελειώσει ενώ η εργολαβία συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του θέρους. Ακόμα, είναι πολύ πιθανόν, εντός του 2017 να έχει ολοκληρωθεί ο τετράιχνος δρόμος σ’ ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου από την πλευρά του Αγίου Νικολάου, δηλαδή περίπου το μισό έργο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΚ στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Να σημειωθεί πως στο σημείο των δυτικών ορίων του παλιού Δήμου Χερσονήσου όπου σήμερα υπάρχει μία γέφυρα με στροφή, γίνεται το σημαντικότερο έργο του συγκεκριμένου τμήματος. Η υφιστάμενη γέφυρα μετά την πλήρη απόδοση του δρόμου, θα λειτουργήσει ως μονόδρομος και μάλιστα με κατεύθυνση από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο. Τα οχήματα που θα οδεύουν από το Ηράκλειο προς τον Άγιο Νικόλαο θα πρέπει να διέρχονται από τη νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί στα πλαίσια της εργολαβίας και η οποία θα έχει μήκος 440 μέτρα και θα βρίσκεται πολύ μακρύτερα από τη θέση που είναι η υφιστάμενη, προς τη νότια πλευρά. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας