Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Θα εκποιηθεί το σκάφος «Dolgoruki»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας το Δ.Σ. εκλήθη να καθορίσει τους όρους διακήρυξης ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση, ανέλκυση και απομάκρυνση εκτός λιμένα του σκάφους M/V «Dolgoruki», σημαίας Togo.

Το κατασχεμένο σκάφος βρίσκεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Σητείας, το οποίο -όπως εξήγησε ο κ. Πετρουλάκης- μετά από άγονους διαγωνισμούς που έκανε το ελληνικό δημόσιο για την εκποίησή του περιέρχεται στην κυριότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Το πλοίο χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια επιτροπή επικίνδυνο και επιβλαβές και το Ταμείο προχώρησε στον καθορισμό των όρων για τον διαγωνισμό και την εκποίηση του σκάφους. Το ποσό εκποίησης ορίστηκε σε 10.000 €, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη ελλιμενισμού για τον χρόνο που βρίσκεται στο λιμάνι της Σητείας.
«Εκτιμούμε», σημείωσε ο κ. Πετρουλάκης, «ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνει ο διαγωνισμός και θα απομακρυνθεί το σκάφος, του οποίου η παραμονή πέραν των προβλημάτων αισθητικής, δημιουργεί και θέματα ρύπανσης και λειτουργίας στο λιμάνι».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας