Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Φτιάχτηκε... μέχρι να πέσει ξανά ο δρόμος στη Σητεία

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΚανονικά, όπως πληροφορηθήκαμε, κυκλοφορούν ξανά τα μεγάλα οχήματα στον παραλιακό δρόμο Σητείας-Παλαικάστρου.
Μετά την προ ημερών νέα κατάπτωση, Περιφέρεια και Αστυνομία έκριναν αναγκαία την απαγόρευση διέλευσης για τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Άλλωστε, και ο δρόμος, ο οποίος και πριν ήταν ανοιχτός κατά το ήμισυ, στο ένα μονάχα ρεύμα κυκλοφορίας, είχε στενέψει πάρα πολύ.
Η Αντιπεριφέρεια ενήργησε άμεσα. Έγιναν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης (εκσκαφές, γεμίσματα ανοιγμάτων, ενισχύσεις με σκυρόδεμα) στο τμήμα που παρουσιάστηκαν οι νέες καθιζήσεις.
Ο παραλιακός ξανακυκλοφορείται κανονικά, στο μισό πάντοτε ρεύμα κυκλοφορίας. Μένει να δούμε τι θα γίνει με το κανονικό έργο της αποκατάστασης και το νέο "σκόπελο" που προέκυψε με το αίτημα διάλυσης της εργολαβίας από τον ανάδοχο.
Εδώ έχουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα. Πρώτον, ο χειμώνας δεν έχει περάσει και άρα ακόμα ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας κακοκαιρίας που μπορεί να αποτελειώσει τον παραλιακό, αποκόπτοντας τελείως τις ανατολικές περιοχές, Βάι, Ζάκρο, Παλαίκαστρο κ.τ.λ. Δεύτερον, η περιοχή και η Κρήτη θα εκτεθεί στα μάτια των τουριστών, που θα περνούν από ένα δρόμο μισογκρεμισμένο...
ΜΠ.Σ.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας