Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

24 χρόνια φυλάκιση στον καθηγητή από τη Σητεία (βίντεο)

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2026/03/dikastiria-irakleio.jpg

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον καθηγητή από τη Σητεία για τα αδικήματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα και κατάχρησης ανηλίκων.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 24 ετών, εκ των οποίων τα 18 έτη είναι χωρίς αναστολή.

Η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη στις δηλώσεις της ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε μια πολύ σοβαρή διαδικασία, με ιδιαίτερο σεβασμό στις δικοοικονομικές προϋποθέσεις και το αδίκημα το οποίο είχε τελεστεί σε βάρος τριών ανήλικων κοριτσιών, τα οποία είχαν το θάρρος, στηριζόμενα από ανθρώπους με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, να καταγγείλουν πολύ σοβαρές πράξεις σε βάρος τους και τελικώς να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σχολίασε πως το δικαστήριο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η προσωπικότητα του κατηγορουμένου είχε μια ιδιαίτερη θέση στην αξιολόγηση που έκανε το δικαστήριο.

Όπως είπε, οι γονείς, τα παιδιά και η ίδια προσωπικά είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζουν -όπως δήλωσε η κ. Σπανάκη- το κοινωνικό μήνυμα το οποίο εξάγεται από αυτή τη διαδικασία να απευθύνεται πραγματικά σε αυτούς που πρέπει να γνωρίζουν ότι η προστασία των παιδιών είναι πρώτιστο και κύριο μέλημα όλων των ανθρώπων και ολόκληρης της κοινωνίας, ενώ υπογράμμισε πως το δικαστήριο έρχεται να το επικυρώσει.

Επεσήμανε πως ο καταδικασθείς θα ακολουθήσει την πορεία που ο νόμος προβλέπει και η τυχόν ασκηθείσα έφεση, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα πως δεν θα έχει ανασταλτική δύναμη. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας